video/ faktor saznaje detalje drame s migrantima

Preko motorole se čuo glas, vjerovatno komesara HNK-a: Vraćaj ih nazad, poslat ćemo specijalce!

Hronika18.05.18, 11:59h

Preko motorole se čuo glas, vjerovatno komesara HNK-a: Vraćaj ih nazad, poslat ćemo specijalce!
Kada je kolona sa izbjeglicama jutros stigla na područje HNK, od sarajevske policije su ih preuzeli policajci MUP-a HNK bez ikakvih problema

 

Uoči drame oko iznenadnog vraćanja migranata za Sarajevo, nakon što su jutros busevima krenuli za Salakovac, a potom bili zaustavljeni na izlazu iz Konjica, Faktor donosi najnovije detalje.

 

Kako navodi ovaj portal, MUP HNK, niti Vlada tog kantona, ranije nisu prigovarali zbog smještanja izbjeglica u Salakovac, osim što je tražano da se osigura da ih policija "drži na oku". Na Vijeću ministara kada je donesena odluka da se migranti smjeste u Salakovac, ministri iz reda hrvatskog naroda su bili protiv takve odluke, međutim ona je donesena i sve ostalo je trebalo ići po planu. 

 

Kada je kolona sa izbjeglicama jutros stigla na područje HNK, od sarajevske policije su ih preuzeli policajci MUP-a HNK bez ikakvih problema. Nakon toga zastali su, kako je rečeno, "da se odmore". Svjedoci događaja za Faktor su kazali kako je tada policajcima preko motorole javljeno da se izbjeglice "imaju odmah vratiti za Sarajevo". 

 

- Preko motorole se čuo glas, to je vjerovatno bio komesar MUP-a HNK. On je rekao: "Vraćaj ih nazad! Ako se ne vrate, poslat ćemo specijalce" - rečeno je Faktoru. 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook