Službenim automobilom u Austriju

Bosić: Nisam htio potpisati Krišto dnevnice za Bleiburg i dati saglasnost za manifestaciju koja promoviše ustaške platforme

Front17.05.18, 14:19h

Bosić: Nisam htio potpisati Krišto dnevnice za Bleiburg i dati saglasnost za manifestaciju koja promoviše ustaške platforme
Neki mediji su objavili kako je Borjana Krišto koristila službeni automobil Parlamenta BiH za odlazak u Bleiburg, ali ni to nije bilo dovoljno, pa je tražila da joj se napiše službeni putni nalog i odobre dnevnice za nju i vozača

 

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mladen Bosić potvrdio je za Faktor da je odbio potpisati putni nalog njegovoj zamjenici Borjani Krišto za odlazak na komemoraciju u Bleiburg.

 

- Dobio sam usmeni zahtjev da dam saglasnost za taj putni nalog. Nisam mogao da dam saglasnost za neku manifestaciju koja koristi nekim ljudima za promovisanje ustaške, odnosno fašističke platforme i ne mogu da institucionalizujem takve stvari. Nemam ništa protiv obilježavanja bilo čega i da ide bilo ko na bilo kakve manifestacije, ali da ja učestvujem u nečemu ovakvom ne bih bio spreman - kazao je Bosić.

 

Dodao je kako vjeruje da je među ubijenima na Bleiburgu bilo i nevino stradalih osoba i da je bilo zločina.

 

- Međutim, očigledno je da se radilo o ustašama, ali i o četnicima, koji su tu pobijeni. Ja jednostavno ne mogu da institucionalizujem svoj odnos prema takvim događajima i čudi me da je gospođe Krišto tražila tako nešto. Ona može da ode, kao što je išla i ranije. Nemam nikakvih problema s tim. Možda je nekada išla i uz odobrenje institucija, ali ovaj put zaista nisam dao, nemajući ništa protiv gospođe Krišto i njenih namjera. Radi se o statusu institucija, a ne o ličnom odnosu sa gospođom Krišto - pojasnio je Bosić.

 

Neki mediji su objavili kako je Borjana Krišto koristila službeni automobil Parlamenta BiH za odlazak u Bleiburg, ali ni to nije bilo dovoljno, pa je tražila da joj se napiše službeni putni nalog i odobre dnevnice za nju i vozača.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!