FOTO/ OD 21. DO 23. MAJA U SARAJEVU

Treće internacionalno takmičenje iz klasičnog baleta za osnovne i srednje baletske škole

Kultura15.05.18, 09:38h

Treće internacionalno takmičenje iz klasičnog baleta za osnovne i srednje baletske škole
Takmičenje se održava u JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, gdje će se ujedno održati i Gala večer, 23. maja u 19:30 sati

 

 

U organizaciji udruženja Tanzelarija - organizacije za promociju savremenog plesa, u Sarajevu se održava III internacionalno takmičenje iz klasičnog baleta za osnovne i srednje baletske škole, kao i baletska studija, u periodu od 21. do 23. maja ove godine. 


Cilj ovog takmičenja je okupiti na jednom mjestu mlade ljude koji posjeduju takmičarski duh i koji zajedno sa svojim pedagozima žele pokazati svoje znanje iz klasičnog baleta, kao i svoj umjetnički izraz, ali i ostvariti nova poznastva i družiti se.
      

Članovi žirija su eminentne osobe iz struke i uvijek u drugom sastavu.Ove godine su to Dinko Bogdanić (Hrvatska), Milica Bezmarević (Srbija) i Aleksandar Ilić (Srbija). 


Djeca i mladi ove godine dolaze iz cijele regije, a takmičit će se u više katagorija.
     

Takmičenje se održava u JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, gdje će se ujedno održati i Gala večer, 23. maja u 19:30 sati. 


U okviru takmičenja organizuje se Master class (radionice iz klasičnog baleta i savremenog plesa) u JU Osnovna muzička i baletska škola "Novo Sarajevo", i to ne samo za takmičare, nego i za svu djecu koja iskazuju želju za edukacijom. Radionice će voditi Lidija Rakočević (klasični balet) i Vladimir Čubrilo (savremeni ples), oboje iz Srbije. 


Svi učesnici takmičenja dobit će certifikate sa osvojenim mjestom i bodovima, a po prvi put Tanzelarija je obezbijedila stipendije za takmičare sa najvećim brojem bodova. 


Jedna stipendija - Ljetna baletna škola Zagreb 2018
Dvije stipendije - Ljetni plesni kamp Vranje 2018
Pet stipendija za učešće na IV Hellas Youth Ballet Competition 2019 Grčka

     

Tanzelarija se kao i predhodnih godina pobrinula za smještaj svih takmičara i njihovih pedagoga, što nije slučaj na drugim takmičenjima. 


Ulaz na takmičenje i Gala večer je besplatan. 


Više informacija možete saznati na web stranici www.tanzelarija.eu

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook