Srpkinja u trci za američki Senat

Ko je Lea Vukmir: Od medicinske sestre do Trumpove miljenice

Front14.05.18, 18:40h

Ko je Lea Vukmir: Od medicinske sestre do Trumpove miljenice
Vukmirova otvoreno podržava politiku predsjednika SAD Donalda Trumpa, kao i Nikolson koji se hvalio da ima podršku nekadašnjeg Trumpovog glavnog stratega Stiva Benona, što je kasnije opovrgao, dok je na mitingu Vukmirove govorio bivši šef kabineta američkog predsednika Rejns Pribus

 

Lea Vukmir, konzervativna američka političarka srpskog porijekla, osigurala je tokom proteklog vikenda podršku Republikanske partije u Viskonsinu u trci za mjesto u Senatu SAD, ali još nije zvanični kandidat za novembarski duel s aktuelnom demokratskom senatorkom Temi Boldvin.

 

Washington Post piše da je 60-godišnja Vukmirova podrškom republikanaca iz te savezne države, koju je obezbijedila u subotu, povećala šanse da bude zvanično nominovana, ali će prije toga morati da na unutarstranačkim izborima 14. avgusta porazi Kevina Nikolsona, veterana marinaca koji je služio u Iraku i Afganistanu i koji prema pisanju američkog lista u kampanji finansijski bolje stoji, prenosi Telegraf.

 

Vukmirova otvoreno podržava politiku predsjednika SAD Donalda Trumpa, kao i Nikolson koji se hvalio da ima podršku nekadašnjeg Trumpovog glavnog stratega Stiva Benona, što je kasnije opovrgao, dok je na mitingu Vukmirove govorio bivši šef kabineta američkog predsednika Rejns Pribus.

 

Trka za Senat u Viskonsinu od prioritetne je važnosti republikancima, pošto je Trump prvi predstavnik te stranke koji je trijumfovao u ovoj saveznoj državi od Ronalda Regana, pa su ulaganja u kampanju već prešla 11 miliona dolara, više od bilo koje druge senatske trke u SAD. Od tog novca Vukomirovoj je ipak za sada otišlo samo 935.000 dolara.

 

Prema podacima dostupnim na internetu Vukmirova je prije penzionisanja bila medicinska sestra specijalizovana za brigu o djeci, koja je diplomirala na univerzitetima Market i Viskonsin, a u državnom Senatu Viskonsina je već 15 godina. Njen sin Nikolas je aktivni poručnik američke vojske.

 

Čitav tekst pročitajte OVDJE.

 

(Telegraf, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook