VIDEO/ Imena koja su obilježila estradnu scenu

Objavljen nikad viđen snimak Čole i Indexa na turneji po Rusiji

Showbizz14.05.18, 17:53h

Objavljen nikad viđen snimak Čole i Indexa na turneji po Rusiji
Na snimku je kompletna postava ''Indexa'', predvođena Davorinom Popovićem Pimpekom, Slobodanom Bodom Kovačevićem... Tu je i nedavno preminuli doajen bh. zabavne muzike Sabahudin Baho Kurt

 

Basista grupe ''Indexi'' i autor hita "Bacila je sve niz rijeku" Fadil Redžić na svom profilu društvene mreže Facebook podijelio je jedan vrlo zanimljiv, kako komentiraju njegovi prijatelji, neprocjenjiv video.

 

U nekoliko minuta koliko traje, Fadil se sa svojim prijateljima prisjetio velikih muzičkih imena, onih koji su u vrijeme svoje mladosti obilježili jugoslavensku estradnu scenu. Vjerovatno se radi o prvoj ruskoj turneji tada malo poznatog Zdravka Čolića.

 

Na snimku je kompletna postava ''Indexa'', predvođena Davorinom Popovićem Pimpekom, Slobodanom Bodom Kovačevićem... Tu je i nedavno preminuli doajen bh. zabavne muzike Sabahudin Baho Kurt.

 

Fadil Redžić je gotovo od prvih dana bio član ''Indexa'', u kojima je ostao sve do dana kada se ovaj kultni bend raspao, stvarajući muzičku historiju naših prostora. Fadil Redžić je autor pjesme „Bacila je sve niz rijeku“, a i mnogih drugih nezaboravnih pjesama ''Indexa'' koje su neizostavni repertoar predstojećih koncerata – to su „Balada“, koju je skladao s Bodom Kovačevićem, “Ispili smo zlatni pehar” i mnoge druge.

 

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook