VIDEO/ DETALJI IZ ŽIVOTA PRVI PUT U JAVNOSTI

Ko je bio David Dragičević: Nije ni slutio da će doživjeti sudbinu svojih stihova... Da li ga je iko suštinski poznavao?

Hronika08.05.18, 09:56h

Ko je bio David Dragičević: Nije ni slutio da će doživjeti sudbinu svojih stihova... Da li ga je iko suštinski poznavao?
Bio je sin, brat, dobar prijatelj i omiljen komšija... Studirao je Elektrotehnički fakultet, bavio se programiranjem i uporedo pohađao IT Akademiju? Kažu, uspješan na svim poljima... Kažu i da je imao velike planove za budućnost...

 

U postratnoj Banjaluci, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini, malo koji događaj je tako objedinio građane, bar jedan (veliki) dio javnosti, kao što je to učinila smrt Davida Dragičevića i ishitrena policijska istraga koja je ovu tragediju okvalifikovala kao samoubistvo.


Niz kasnijih dešavanja, dokaza i činjenica koji su procurili u javnost bacili su sjenu na čitav slučaj i postavili brojna pitanja koja su ostala bez argumentovanih odgovora. Višesedmična bespoštedna borba Davidovih roditelja, najviše oca Davora Dragičevića, i hiljade upornih građana rezultirala je vraćanjem slučaja na početak i pokretanjem nove istrage.


A ko je bio 21-godišji mladić David Dragičević? Bio je sin, brat, dobar prijatelj i omiljen komšija... Studirao je Elektrotehnički fakultet, bavio se programiranjem i uporedo pohađao IT Akademiju? Kažu, uspješan na svim poljima...  Kažu i da je imao velike planove za budućnost... 

 

Kako je živio, čime se bavio, šta je volio? Zašto je bio drugačiji od mase jednoobraznih mladih lica koje stvara savremeno bh. društvo? Šta je poručivao kroz stihove svojih pjesama, onih čiju je sudbinu, na koncu, i doživio?


Na ova pitanja odgovara prilog BN Televizije u emisiji "Crno na bijelo", a o Davidu Dragičeviću govore njegov otac, prijatelji i oni koji su poznavali ovog veselog, pozitivnog i uvijek nasmijanog mladića.


Video pogledajte OVDJE, a prilog o Davidu Dragičeviću počinje nakon 13-te minute.       

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!