Iz Unije evropsko-turskih demokrata potvrđeno

Erdogan će predizborni skup u Sarajevu održati u Zetri: 20. maja pred 10.000 Turaka koji žive u BiH

Front05.05.18, 15:13h

Erdogan će predizborni skup u Sarajevu održati u Zetri: 20. maja pred 10.000 Turaka koji žive u BiH
Ranije je objavljeno da će Erdogan u Sarajevu održati predizborni skup, kojem bi navodno trebalo prisustvovati oko 10.000 Turaka koji žive u BiH. Takve skupove Erdogan je planirao održati i u Njemačkoj i Austriji, ali su mu tamošnje vlasti to zabranile

 

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan održat će 20. maja u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samarach" predizborni skup povodom turskih predsjedničkih i parlamentarnih izbora.

 

Kako je potvrdio organizator UETD (Unija evropsko-turskih demokrata), izabrana je Zetra koja može da primi 12.000 osoba, dok je teoretski maksimalni kapacitet čak 20.000 gledatelja.

 

Ranije je objavljeno da će Erdogan u Sarajevu održati predizborni skup, kojem bi navodno trebalo prisustvovati oko 10.000 Turaka koji žive u BiH. Takve skupove Erdogan je planirao održati i u Njemačkoj i Austriji, ali su mu tamošnje vlasti to zabranile.

 

Na organiziranju Erdoganovog dolaska u Sarajevo i predizbornog skupa najviše se angažiralo Udruženje Unija evropskih demokrata Balkana sa sjedištem u Sarajevu, a na čijem je čelu Emina Šećerović-Kasli, zamjenica glavnog urednika magazina „Stav“.

 

Iza ovog udruženja ustvari je krovna organizacija Udruženje evropskih turskih demokrata Balkana, čiji je predsjednik Zafer Sirakaya, a njegova sarajevska podružnica je 148. u svijetu, piše Avaz.

 

erdogan-sarajevo-zetra-plakat

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook