Nastavlja se osipanje DF-a u Tuzlanskom kantonu

Amra Haračić, zastupnica u Parlamentu FBiH: Evo zašto sam napustila Demokratsku frontu...

Front04.05.18, 09:30h

Amra Haračić, zastupnica u Parlamentu FBiH: Evo zašto sam napustila Demokratsku frontu...
'Trudit ću se da sve ovo ne poljulja moju volju i odlučnost da radim, trudim se i nastavim putem kojim sam započela, kako bih dokazala da odvažnost nije mana, već vrlina'

 

Amra Haračić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, medijima je poslala saopćenje za javnost u kojem je iznijela razloge svog istupanja iz Demokratske fronte (DF).


Haračić je još jedna u nizu od zastupnika koji su napustili ovu stranku sa područja Tuzlanskog kantona.


Ona je u saopćenju navela da rad i trud koji je uložila u nastojanju da doprinese boljitku u svim segmentima društvenog života, kako na lokalnom tako i na višim nivoima, nisu naišli na razumijevanje unutar stranke.


- Razočarenje koje proističe iz toga, nakon dužeg razmišljanja, rezultiralo je mojim istupanjem iz Demokratske fronte. Nakon bezuspješnih pokušaja da ostvarim saradnju sa kolegama, da zajedničkim snagama doprinesemo jačanju DF-a i ostavarenju svega onoga za šta se DF zalagao, shvatila sam da moje zalaganje određenim kolegama smeta i ne uklapa se u kalupe mladih političara da rade ono što se od njih očekuje, ne propituju ništa i ne misle svojom glavom.

 

Trudit ću se da sve ovo ne poljulja moju volju i odlučnost da radim, trudim se i nastavim putem kojim sam započela, kako bih dokazala da odvažnost nije mana, već vrlina.

 

Dosljednost ima cijenu, koju sam ja spremna da platim - napisala je u saopćenju za javnost Amra Haračić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook