Harun Mahmutović ogorčen

U cijelom Sarajevu nije bilo uslova za operaciju kćerke jer KCUS nema dječijeg hirurga, a bolnica 'Abdulah Nakaš' nema dječijeg anesteziologa!

Hronika03.05.18, 19:16h

U cijelom Sarajevu nije bilo uslova za operaciju kćerke jer KCUS nema dječijeg hirurga, a bolnica 'Abdulah Nakaš' nema dječijeg anesteziologa!
Zahvalio se sarajevskim ljekarima dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, dr. Seminu Bećirbegoviću, dr. Senadu Maksiću i dr. Hasanu Tanoviću, hirurzima koji su iz Sarajeva otputovali u Mostar kako bi operisali njegovu kćerku

 

Bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović kritikovao je kako u cijelom Sarajevu nisu postojali uslovi da se operiše njegova kćerka, koja je slomila ruku, nakon čega je dijete morao odvesti u Mostar u Kantonalnu bolnicu "Safet Mujić".

 

"Nakon kompilikovanog loma nadlaktice dijete nije moglo biti operisano u Sarajevu. Klinički centar Sarajevo više nema dječjih hirurga, a bolnica "Abdulah Nakaš" nema dječjeg anesteziologa", rekao je Mahmutović, a svoje svjedočenje je objavio i na privatnom Facebook profilu.

 

Zahvalio se sarajevskim ljekarima dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, dr. Seminu Bećirbegoviću, dr. Senadu Maksiću i dr. Hasanu Tanoviću, hirurzima koji su iz Sarajeva otputovali u Mostar kako bi operisali njegovu kćerku.

 

"Veliko hvala hirurzima..., kojima nije dozvoljeno raditi u Sarajevu, a koji su operisali moju kćerku u Mostaru", napisao je Mahmutović.

 

"Dok Sarajevo opet ne postane grad i dok ne bude cijenio svoje ljude čuvajte svoju djecu. Moje je dijete sada hvala Bogu dobro i uspješno se oporavlja, a šta je sa ostalom djecom u Sarajevu?", rekao je Mahmutović, dodajući da nikada nije vidio tako ljubazno osoblje kao u Kantonalnoj bolnici "Safet Mujić" u Mostaru.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!