VIDEO/ AKCIJA ZA POMOĆ SUGRAĐANKI SENKI HAJRIĆ

Teško oboljeloj mladoj Sarajki neophodan je invalidski lift, za ugradnju nedostaje još 2.000 dolara

Hronika30.04.18, 10:17h

Teško oboljeloj mladoj Sarajki neophodan je invalidski lift, za ugradnju nedostaje još 2.000 dolara
Bolest je uzela maha i Senka se više ne može kretati bez invalidskih kolica. Pored toga, iz zgrade gdje stanuje, zbog stepeništa, ne može izaći ni na ulicu bez pomoći oba roditelja, tako da joj je invalidski lift prijeko potreban

 


Bosanskohercegovačka redateljica Vesna Marich, koja živi i radi u Londonu, osim po svom umjetničkom radu, poznata je po i svojim humanitarnim aktivnostima.


Ona već duže vrijeme, u saradnji sa humanitarnom organizacijom Bosnia Appeal iz Birminghama, vodi akciju za nabavku invalidskog lifta za Senku Hajrić, djevojku iz Sarajeva, koja boluje od Prader-Willi sindroma, bolesti koja napada  mišiće.


Nažalost, bolest je uzela maha i Senka se više ne može kretati bez invalidskih kolica. Pored toga, iz zgrade gdje stanuje, zbog stepeništa, ne može izaći ni na ulicu bez pomoći oba  roditelja, tako da joj je invalidski lift prijeko potreban.


Pogledajte priloženi video:  



U tu svrhu Vesna Marich nedavno je pokrenula i online akciju za sa bolesnu Senku Hajrić, u cilju prikupljanja sredstava za kupovinu i ugradnju invalidskog lifta u zgradi gdje ona živi sa svojim roditeljima.


Do sada je skupljeno oko 3.000 dolara, a za neophodan lift potrebno je još 2.000 dolara.


Svi koji žele da pomognu Senki Hajrić, mogu  to učìniti sa par klikova preko ovog linka.

 

Humanitarna organizacija Bosnia Appeal iz Birminghama poziva vas da pomognete, relativno mali iznos je potreban da usrećite ovu porodicu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook