SBB poručuje

Neka nas i ovaj Prvi maj podsjeti na krivce za agoniju u kojoj živimo, neka nam dostojanstvo radnika bude obaveza

Front29.04.18, 16:25h

Neka nas i ovaj Prvi maj podsjeti na krivce za agoniju u kojoj živimo, neka nam dostojanstvo radnika bude obaveza
. SBB će ostati trajno naklonjen interesima radnika, penzionera, nezaposlenih i drugih s kojima želimo graditi Bosnu i Hercegovinu kao zemlju slobode, blagostanja, pravednosti i jednakosti. Provedimo ovaj praznik uvjereni da ćemo borbu za ove ciljeve nastaviti još odlučnije u vremenu koje je pred nama - saopćeno je iz Pres centra SBB-a BiH

 

 

Povodom Prvog maja - Međunarodnog praznika rada, Savez za bolju budućnost upućuje čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine:  


Zbog lošeg ekonomskog i socijalnog stanja u kojem živi značajan dio naših građana, prije svega nezaposlenih, ali i neprijavljenih, potlačenih i loše plaćenih radnika u Bosni i Hercegovini, Prvi maj, Međunarodni praznik rada, treba nas podsjetiti da je svrha njegovog obilježavanja trajno zalaganje za dostojanstvo, pravdu i posao od kojeg se može živjeti u vlastitoj zemlji.


Lažna obećanja o stotinama hiljada novih radnih mjesta, koja su davali, a i danas daju neki političari i neke stranke u nestajanju, ne mogu sakriti potpunu nebrigu o najvećoj, radničkoj populaciji, mizerno niskoj prosječnoj plaći i ogromnoj nezaposlenosti, posebno mladih. 


Dvodecenijska loša politika ostavila je pustoš rasparčanih, pokradenih i propalih preduzeća, desetine hiljada radnika i njihovih porodica bez posla i životnog smisla, a penzionere na rubu egzistencije sa sramotno niskim penzijama. Korupcija, nejake institucije i stalna politička kriza, koju nam serviraju nosioci vlasti, tjeraju investicije i onemogućavaju poboljšanje životnog standarda, značajna zapošljavanja, bolje plaćene radnike i adekvatnu zaštitu radničkih prava.


Neka nas ovaj Prvi maj podsjeti na krivce za agoniju koju duži niz godina živimo, ali isto tako, da se u borbi protiv nepravde, neimaštine i beznađa neće i ne smije odustati. SBB će ostati trajno naklonjen interesima radnika, penzionera, nezaposlenih i drugih s kojima želimo graditi Bosnu i Hercegovinu kao zemlju slobode, blagostanja, pravednosti i jednakosti. Provedimo ovaj praznik uvjereni da ćemo borbu za ove ciljeve nastaviti još odlučnije u vremenu koje je pred nama - saopćeno je iz Pres centra SBB-a BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook