Reakcija na hapšenje

Sutra u Tuzli i Bihaću veliki skupovi podrške generalu Atifu Dudakoviću i komandantima Petog korpusa

Hronika29.04.18, 15:16h

Sutra u Tuzli i Bihaću veliki skupovi podrške generalu Atifu Dudakoviću i komandantima Petog korpusa
Delegacije i učesnici „Mitinga podrške generalu Dudakoviću“ će položiti i cvijeće na spomen obilježje „Kapija“

 

U organizaciji Koordinacije boračkih Saveza Tuzlanskog kantona, na Trgu žrtava Srebrenice u Tuzli će se u ponedjeljak održati „Miting podrške generalu Dudakoviću“. 

 

Mitingu će prisustvovati i UG Žene Srebrenice, predstavnici Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, te brojne druge nevladine organizacije i udruženja. 

 

- Pozivamo građane Tuzle i Tuzlanskog kantona da se pridruže mitingu, u nastojanju da dokažemo da je ratni put Armije BiH i generala Dudakovića bio častan čin odbrane golorukog naroda od agresije i genocida - navodi se iz Press službe Koordinacije boraca TK. 

 

Delegacije i učesnici „Mitinga podrške generalu Dudakoviću“  će položiti i cvijeće na spomen obilježje „Kapija“.

 

Za sutra je i na gradskom trgu u Bihaću u 12 sati najavljen veliki skup podrške generalu Atifu Dudakoviću i komandantima i oficirima Petog korpusa A RBiH koji su uhapšeni u petak.

 

Skup je organizovala Koordinacija boračkih udruženja USK, zajedno sa Vladom USK i krajiškim općinama.

 

"Pozivamo sve građane Unsko-sanskog kantona, ali i cijele Bosne i Hercegovine, koji vole svoju zemlju i koji znaju šta je sve general Atif Dudaković sa svojim saborcima uradio za ovaj kraj, da dođu na SKUP PODRŠKE i svojim prisustvom pokažu cijelom svijetu da iza časne i poštene borbe 5. Korpusa stoje svi građani oslobođene Bosne i Hercegovine", stoji u pozivu na okupljanje.

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook