UOČI VEČERAŠNJEG ROČIŠTA U SUDU BIH

Fahrija Karkin, advokat u slučaju Dudaković i ostali: Frapiran sam, dobio sam 7.500 stranica da pročitam do večeras!

Hronika28.04.18, 19:51h

Fahrija Karkin, advokat u slučaju Dudaković i ostali: Frapiran sam, dobio sam 7.500 stranica da pročitam do večeras!
Netom prije večerašnjeg ročišta, koje je počelo u 19:30 sati, advokat jednog od osumnjičenih Ekrema Dedića, Fahrija Karkin, u izjavi za N1 je rekao kako je "iznenađujuća" odluka da se ročište zakaže za večeras jer nije bilo dovoljno vremena da se spremi za ročište

 


Večeras se u Sudu BiH održava ročište o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora nekadašnjem komandantu Petog korpusa Armije RBiH Atifu Dudakoviću i za ostalih 12 osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine.


Tužilaštvo je danas zatražilo da se svim osumnjičenim odredi pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.


Netom prije večerašnjeg ročišta, koje je počelo u 19:30 sati, advokat jednog od osumnjičenih Ekrema Dedića, Fahrija Karkin, u izjavi za N1 je rekao kako je "iznenađujuća" odluka da se ročište zakaže za večeras jer nije bilo dovoljno vremena da se spremi za ročište.


- Dobio sam CD kao dokaze koji se odnose na osnovanu sumnju što je opći uslov za određivanje pritvora. Ja sam se frapirao kada sam odnio da se isprinta 7.500 strana. Dobio sam u 13 sati i nema tehničke mogućnosti da to pročitam. I kada me sudija pita jesam li spreman, a ja moram reći da sam sprema, kako ću reći da jesam, rekao je Karkin.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook