Stavljen na listu čekanja

Sinan Sakić opet u bolnici, mora na hitnu transplantaciju jetre

Showbizz28.04.18, 13:55h

Sinan Sakić opet u bolnici, mora na hitnu transplantaciju jetre
Sinan je jučer primljen na preglede i stavljen je na listu čekanja za organ, a u bolnici će ostati do operacije

 

Folk zvijezda Sinan Sakić primljen je jučer u Klinički centar u Beogradu na ispitivanja, nakon što su ljekari ustanovili da mu je potrebna transplantacija jetre.

 

Legendarni pjevač je prošle godine imao operaciju ugradnje stentova u žučne kanale, ali su ljekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, nakon redovnih pregleda, ustanovili da to nije trajno rješenje te da će morati na transplantaciju jetre.

 

Sinan je jučer primljen na preglede i stavljen je na listu čekanja za organ, a u bolnici će ostati do operacije.

 

- Svi ljekari koji su ga pregledali, a konsultirali smo vrhunske stručnjake iz pet zemalja, ustanovili su da je jedino transplantacija trajno rješenje, tako da je Sinan sada primljen i u bolnici će biti do intervencije. Ja sam odmah ponudila svoju jetru, ali su ustanovili da nisam adekvatan donor, tako da sada čekamo. 

 

Željela bih da u svoje i Sinanovo ime zahvalim svima koji nam pružaju podršku, mnogo nam to znači u teškim trenucima kroz koje smo prošli i prolazimo, obavještavat ću vas sve o daljnjem razvoju kako budem imala nove informacije - rekla je Sinanova supruga Sabina.

 

(Informer, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook