Afera 'banja za Milicu'

Dodik poručio: Ako Milica ne može u banju, onda ćemo ukinuti sve privilegije zastupnika u PSBiH i smanjiti im plaće za 30 posto

Front28.04.18, 12:18h

Dodik poručio: Ako Milica ne može u banju, onda ćemo ukinuti sve privilegije zastupnika u PSBiH i smanjiti im plaće za 30 posto
Marković danas nije željela komentarisati da li je njen postupak bio moralan, s obzirom na to da ima plaću od više hiljada maraka

 

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković povući će zahtjev koji je podnijela Administrativnoj komisiji da joj se odobri oko 3.000 KM za banjsko liječenje, a što je posljednjih dana izazvalo brojne negativne reakcije u javnosti.

 

Poručeno je ovo na današnjoj konferenciji za novinare koju je Marković održala zajedno sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, prenosi Faktor.

 

Dodik je poručio da će njegova stranka pokrenuti incijativu da se ukinu "sve druge privilegije" zastupnika u PSBiH, te da im se plaće smanje za 30 posto.

 

- Slažem se da imaju prevelike plaće. Javno pokrećemo incijativu da se sve privilegije za banjska liječenja i drugo ukinu, i da se njihove plaće smanje za 30 posto. Pošto ćemo mi u sljedećem mandatu biti većina, javno pokrećemo tu inicijativu - kazao je danas Dodik.

 

Marković danas nije željela komentarisati da li je njen postupak bio moralan, s obzirom na to da ima plaću od više hiljada maraka.

 

Marković je danas iznijela i dijelove iz izvještaja koji je prošle sedmice razmatran u Strazburu, a u vezi navoda korupcije i njene navodne uloge u korupciji u vezi Azerbejdžana i Armenije.

 

Kazala je da je izvještaj napisan na više 200 stranica, a da se u njemu ocjenjuje da su "inspiratori cijele priče bili Mladen Bosić i Predrag Grgić", te da se konstatuje da su napravili anonimna pisma i pripremili dokumente koji su trebali da budu interni, a ne da se puste u medije prije istrage.

 

- Postojala je korupcija. To stoji, a odnosi se na petnaestak evropskih zastupnika. Zastupnici, koju su pobrojani, su iz velikih zemlja, Francuske, Njemačke, Italije... Što se tiče Bosića, Grgića i ministra Igora Crnatka, to su loši ljudi i loši političari kada su se usudili da na osnovu laži optužuju nekoga, pa i mene kao ženu. Njih trojica su se obrušili na mene, jednu ženu - rekla je Marković.

 

Dodik je danas pružio podršku Marković.

 

- Bosić je ozbiljan lažov, politička gnjida, politički nedorastao i društvo dovodi u zabludu - kazao je Dodik.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook