Aleksandra Pandurević iznijela ozbiljne optužbe

Dodik prati telefone funkcionera SDS-a i SzP-a, a Mladena Ivanića i fizički prate... Čega se plaši?

Front25.04.18, 12:29h

Dodik prati telefone funkcionera SDS-a i SzP-a, a Mladena Ivanića i fizički prate... Čega se plaši?
Čega se plaši? Samo kriminalci se plaše prisluškivanja, rekla je Pandurević

 

Potpredsjednica Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević tvrdi da predsjednik SNSD-a Milorad Dodik "prati telefone funkcionera SDS-a i Saveza za promjene (SzP) te da imaju dokaze da člana Predsjedništva BiH iz RS-a Mladena Ivanića i fizički prate i 'pokrivaju' njegove sastanke“.

 

Pozvala je SNSD da se vrati u rad Komisije za nadzor nad radom OBA, umjesto što bojkotuju njen rad, insistirajući na Nikoli Špiriću, "koji je prekršio Zakon o OBA, i počinio ozbiljno krivično djelo“. 

 

- Nama je samo žao što Tužilaštvo BiH nije riješilo slučaj 'Ušće' i falsfikovanje zaključaka, a moralo je prioritetno postupiti po njemu – navela je Pandurević.

 

Pozvala je i poslanicu SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanku Majkić da, ako ima saznanja da se neko nelegalno prisluškuje, treba da ih prijavi nadležnim organima. 

 

-Čega se plaši? Samo kriminalci se plaše prisluškivanja. Evo, mi znamo, i imamo i dokaze da njen šef Milorad Dodik prati telefone funkcionera SDS i SZP, pa se na to i ne osvrćemo. Čak imamo dokaze da gospodina Mladena Ivanića, člana Predsjedništva, i fizički prate i 'pokrivaju' njegove sastanke. Majkić treba da zna da mi nismo oni i da se mi takvim stvarima ne služimo - ustvrdila je Pandurević.

 

Podsjeća Majkić da je njen kolega Nikola Špirić smijenjen s mjesta predsjednika Komisije, na inicijativu SDS-a, "jer je falsfikovao zaključke Komisije i takve falsfikovane ih poslao OBA, a sve s ciljem da spriječi i opstruiše istragu o aferi 'Ušće' čiji su glavni akteri upravo ljudi iz SNSD“. 

 

Majkić ne treba da se brine, dodala je, za izbor direktora policijskih agencija na nivou BiH. 

 

- Bolje je Majkić da se brine što SNSD nema kandidata za predsjednika RS-a i da tu ponudi neko rješenje, a u ovom momentu jedino rješenje im je da podrže našeg kandidata Vukotu Govedaricu jer samo tako mogu učestvovati u pobjedi - navela je potpredsjednica SDS-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook