DA LI SE 'RUŽIČASTA IMPERIJA' RASPADA?

Željko Mitrović: Zašto sam prodao Pink TV u BiH i Crnoj Gori? Imamo još 50 kanala, ma to je sasvim beznačajan...

Mediji24.04.18, 11:22h

Željko Mitrović: Zašto sam prodao Pink TV u BiH i Crnoj Gori? Imamo još 50 kanala, ma to je sasvim beznačajan...
Od 60 kanala koje posjeduje, prodate su samo Pink BiH i Pink Montenegro koje, prema njegovim riječima, iznose svega pet odsto u strukturi prihoda i nisu kompatibilne sa daljim razvojem Pink media grupe

 


Željko Mitrović je potvrdio da je prodao Pinkove televizije u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, ali da je odbio ponudu američkog fonda KKR da proda cejlokupnu kompaniju uključujući i Air Pink za 500 miliona eura, piše srpski list Danas.


Od 60 kanala koje posjeduje, prodate su samo Pink BiH i Pink Montenegro koje, prema njegovim riječima, iznose svega pet odsto u strukturi prihoda i nisu kompatibilne sa daljim razvojem Pink media grupe.


Prema izvorima tog beogradskog medija, ove kanale je kupila američka KKR grupa koja u Srbiji posjeduje televiziju N1 i kablovskog operatora SBB, međutim, a zbog tajnosti ugovora, Mitrović nije želio to da potvrdi niti da demantuje.


- Ne mogu potvrditi ništa dok se cijeli proces ne okonča. Osim da je riječ o prodaji te dvije televizije, od kojih nijedna nije u Srbiji. Takođe, u BiH i Crnoj Gori emitujemo više od 50 kanala, pa je prodaja navedena ova dva sasvim beznačajan podatak, naglašava Mitrović.


Na konstataciju Danasa da su se u javnosti pojavile spekulacije da se „Pink imperija raspada“, Mitrović se nasmijao.


- Ako pogledate naše bilanse, biće vam jasno da govorimo o jednoj od deset vodećih kompanija u Srbiji, kada je reč o EBITDA margini, odnosno ostvarenom profitu. Ne znam šta se tu raspada, kaže Mitrović.


O pregovorima koje vodi sa ponuđačima za kupovinu Pinkovih kanala znaju samo on i druga strana.


Sastanak o budućnosti svih kanala


Željko Mitrović je za utorak, 24. aprila, zakazao sastanak sa regionalnim direktorima svojih regionalnih televizija.


Ta vijest je objavljena na sajtu Pinka i u njoj se navodi da će Mitrović saopštiti poslovne odluke „koje je donio o budućnosti svih televizija sa prefiksom Pink u Srbiji i regionu“.


Jedna od tih odluka, ali ne i najvažnija, jeste prodaja navedenih kanala.


- Prva tačka biće suštinska, ali o tome ćemo tek u utorak, zaključuje Mitrović.

 

(Danas/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!