VIDEO/ Najava za koncert u Beogradu

Poslušajte kako zvuči šlager 'Na morskome plavom žalu' u izvedbi Dubioze kolektiv

Showbizz23.04.18, 12:11h

Poslušajte kako zvuči šlager 'Na morskome plavom žalu' u izvedbi Dubioze kolektiv
Sastav, koji je proslavila energična mješavina roka, panka, regea, ska i duba, kao i snažne političke poruke, sa nestrpljenjem čeka da zasvira pred beogradskom publikom

 

U susret velikom koncertu u Beogradu, zakazanom za 30. jun, na stadionu Tašmajdan, "Dubioza kolektiv" prepjevala je jedan od najljepših šlagera iz osamdesetih godina prošlog vijeka - "Na morskome plavom žalu" iz kultnog filma Emira Kusturice "Sjećaš li se, Dolly Bell".

 

Bend je otišao korak dalje, pa je prilagodio tekst u svom maniru.

 

Članovi "Dubioze kolektiv" pozvali su publiku na koncert uz stihove "Na dunavskom plavom žalu, po najljepšem ljetnom danu, Dubioza koncert svira na beogradskom Tašmajdanu".

 

Sastav, koji je proslavila energična mješavina roka, panka, regea, ska i duba, kao i snažne političke poruke, sa nestrpljenjem čeka da zasvira pred beogradskom publikom.

 

Na koncertu na Tašmajdanu, pored predstavljanja novog albuma "Pjesmice za đecu i odrasle", izvešće poznate hitove sa prethodnih izdanja.

 

Beogradski koncert jedini je zakazani nastup benda od izlaska posljednjeg albuma s kraja prošle godine.

 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!