Bh. centar o karijeri u NBA

Poslije nevjerovatnog ispadanja u doigravanju: Nurkić donio odluku o svojoj budućnosti

Sport23.04.18, 09:11h

Poslije nevjerovatnog ispadanja u doigravanju: Nurkić donio odluku o svojoj budućnosti
Imam mog agenta, svi znaju gdje ja želim biti. Pokušaću se fokusirati na moju igru, znam koliko mogu. Svi znaju da ja želim biti ovdje, to nije tajna, ali ja ne mogu kontrolisati te stvari kao što ih nisam mogao kontrolisati ni ranije - rekao je bh. centar

 

Bh. centar Jusuf Nurkić je rekao da je sramotan način na koji su Blazersi okončali sezonu budući da su bili treći na Zapadu.

 

- Sramota je kako smo završili sezonu. Bili smo treći na Zapadu, ali smo deklasirani u doigravanju, to nije nešto na šta bismo trebali biti ponosni, rekao je Nurkić koji je potom dodao:

 

- Možete tražiti bilo kakve izgovore, ali na kraju dana nismo bili dovoljno dobri. Izgubili smo četiri utakmice zaredom protiv tima kojeg smo ranije pobjeđivali.

 

Nurkić će na kraju sezone postati ograničeno slobodni agent, no bh. centar je istakao da je njegova želja jasna, a to je da ostane u Portlandu, ali da ne ovisi sve o njemu.

 

- Imam mog agenta, svi znaju gdje ja želim biti. Pokušaću se fokusirati na moju igru, znam koliko mogu. Svi znaju da ja želim biti ovdje, to nije tajna, ali ja ne mogu kontrolisati te stvari kao što ih nisam mogao kontrolisati ni ranije, nastavio je bh. centar i završio za kraj:

 

- Pronašao sam svoj dom ovdje, radim svoje na parketu, a moj agent i ljudi u Portlandu moraju uraditi ostatak posla.

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook