PREDIZBORNA TRAČ PARTIJA

Okupilo se društvo u kafani Parlamenta BiH, Asim Sarajlić reče: Ako SDA osvoji manje od 250.000 glasova, ja ću se spaliti!

Front19.04.18, 09:21h

Okupilo se društvo u kafani Parlamenta BiH, Asim Sarajlić reče: Ako SDA osvoji manje od 250.000 glasova, ja ću se spaliti!
Da bh. političari znaju i sasvim lijepo i opušteno da ćaskaju uvjerio se i reporter Dnevnog avaza koji se, slučajno ili ne, zadesio u blizini zanimljivog društva koje se okupilo juče, u poslijepodnevnim satima, u kafiću Parlamenta BiH

 


Iako do ovogodišnjih parlamentarnih izbora ima još skoro pola godine, atmosfera na bh. političkoj sceni sve je usijanija, a međustranačka prepucavanja sve žešća. No da bh. političari znaju i sasvim lijepo i opušteno da ćaskaju uvjerio se i reporter Dnevnog avaza koji se, slučajno ili ne, zadesio u blizini zanimljivog društva koje se okupilo juče, u poslijepodnevnim satima, u kafiću Parlamenta BiH.

   
Kako navodi Avaz, prvo je stigao federalni ministar policije Aljoša Čampara u društvu sa Salmirom Kaplanom (SDA), federalnim zastupnikom, a potom su im se pridružili državni poslanici Damir Bećirović, (DF), Asim Sarajlić (SDA) i Lazar Prodanović (SNSD).


Na poziv Sarajlića, i Sadik Ahmetović iz Nezavisnog bloka pridružio se uskoro ovom šarolikom društvu.


Prema onome što je zabilježio Avazov novinar, tema razgovora bili su predstojeći izbori u BiH, a mogle su se čuti i neke anegdote pri evociranju uspomena na predizborne kampanje SDA još prije 10 godina. Naročito zanimljivo, kako se navodi, bilo je u Krajini.


A kada se počelo govoriti o skupljanju glasova u zemlji i dijaspori na prošlim izborima, tvrdi se u Avazovom tekstu, u jednom trenutku Asim Sarajlić je rekao:


- Ako SDA bude imala manje od 250.000 glasova, ja ću se spaliti!


Iako je do susreta došlo u pauzi sjednice Predstavničkog doma, državni poslanici ostali su s Čamparom i nakon što je sjednica nastavljena, a nešto kasnije priodružio im se i lider DF-a Željko Komšić.


Više detalja i fotografije ovog opuštenog međustranačkog druženja pogledajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook