Suđenje se nastavlja

Pročitan iskaz ljekara koji je operisao Memića: Rana na Dženanovoj glavi nije nastala u saobraćajnoj nesreći

Hronika18.04.18, 18:15h

Pročitan iskaz ljekara koji je operisao Memića: Rana na Dženanovoj glavi nije nastala u saobraćajnoj nesreći
Imao je povredu glave iz koje je krvario, radilo se o subduralnom hematomu. To je zahtijevalo hitnu intervenciju i odmah je operisan. Operacija je dobro prošla, ali su se naknadno pojavile komplikacije usljed kojih je mladić preminuo

 

Čitanjem iskaza doktora Alije Čelje, specijaliste neurohirurgije, koji je operisao Dženana Memića nakon što je teško povrijeđen u Velikoj Aleji na Ilidži 7. februara 2016. godine, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću koji su optuženi da su skrivili i prikrili nesreću u kojoj je Memić zadobio smrtonosne povrede zbog kojih je preminuo sedam dana kasnije.

 

Doktor Čeljo je preminuo nedugo nakon što je dao iskaz u MUP-u KS, usljed teške bolesti od koje je bolovao. Zbog toga je danas u sudnici na prijedlog Rusmira Karkina, advokata Seferovića, pročitan iskaz koji je dao u policiji 7. juna 2016. godine, prenosi Faktor.

 

- U noći sa 8. na 9. februar 2016. godine bio sam dežurni ljekar na Klinici za neurohirugiju i tada su na KUM dovezene dvije osobe povrijeđene u saobraćajnoj nesreći. Djevojka koja je bila tu rekla je da ih je udarilo auto zelene boje, ali se ničega drugog nije mogla sjetiti. S obzirom na to da je bila svjesna i komunikativna, ja sam usmjerio pažnju na mladića bez svijesti. Imao je povredu glave iz koje je krvario, radilo se o subduralnom hematomu. To je zahtijevalo hitnu intervenciju i odmah je operisan. Operacija je dobro prošla, ali su se naknadno pojavile komplikacije usljed kojih je mladić preminuo - kazao je tada ljekar.

 

U nastavku svoje izjave je istaknuo i da je razgovarao sa Dženanovim ocem u toj noći.

 

- Tačno je da sam tom prilikom rekao da povrede na Dženanovoj glavi ne odgovaraju onima u saobraćajnoj nesreći, odnosno naletu automobila na pješaka. Djevojka je kasnije dolazila kod mene na kontrolu, ali je i dalje imala amneziju i nije se mogla sjetiti onoga što se dogodilo. To je sve što imam da kažem - naveo je Čeljo tada prilikom saslušanja u policiji.

 

Ostatak teksta čitajte OVDJE.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook