VIDEO/ NAKON MNOGO GODINA NA ČELU TUZLE

Jasmin Imamović otvorio karte: Hoće li se uspješni gradonačelnik na oktobarskim izborima boriti za vrh države?!

Front15.04.18, 21:14h

Jasmin Imamović otvorio karte: Hoće li se uspješni gradonačelnik na oktobarskim izborima boriti za vrh države?!
Šta bi se sve nestankom kantona korigovalo u FBiH? Zašto je ovaj prijedlog prošao prilično nezapaženo? Da li je iza njega stao i SDP BiH? Koliko je izborni program ove partije - Plan 10 realan? Na ova i druga aktuelna politička pitanja odgovara Jasmin Imamović

 

 

Gradski odbor SDP-a predložio je dugogodišnjeg gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića da bude nosilac liste za državni parlament na ovogodišnjim izborima. 


O tome hoće li prihvatiti ovaj prijedlog nakon što je dugi niz godina proveo na čelu Tuzle, Imamović je govorio u večerašnjem izdanju Dnevnika TV1.


Govorio je i o davno iznešenom prijedlogu za ujedinjenje, odnosno ukidanje kantona u Federaciji kako bi se racionalizirali ogromni troškovi koje u ovom trenutku proizvodi deset kantonalnih vlada i njihovih ministarstava. 


Šta bi se sve nestankom kantona korigovalo u FBiH? Zašto je ovaj prijedlog prošao prilično nezapaženo? Da li je iza njega stao i SDP BiH? Koliko je izborni program ove partije - Plan 10 realan? 


Šta je o ovim pitanjima, te o mogućim i nemogućim izmjenama izbornog zakona večeras govorio Jasmin Imamović, pogledajte u video prilogu...   

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!