Japanci mu 'skuhali'

Vahid Halilhodžić shrvan nakon ružnog rastanka: Još ne mogu doći sebi, baš su me šokirali

Sport14.04.18, 14:55h

Vahid Halilhodžić shrvan nakon ružnog rastanka: Još ne mogu doći sebi, baš su me šokirali
Šokirali su me, baš jesu. Ništa, ali baš ništa nije ukazivalo da će se to dogoditi, sve je išlo kako treba, pripremali smo se za Svjetsko prvenstvo, planirao sam razdoblje do početka prvenstva, a onda su mi rekli da više nisam selektor, ispričao je Halilhodžić

 

Nije zadnjih dana Vahid Halilhodžić odgovarao na pozive, otkaz u japanskoj reprezentaciji samo dva mjeseca prije SP-a ostavio je na njemu traga. Jučer se ipak javio, umornog glasa, teško je skrivao razočarenje.

 

- Ne želim puno pričati. Idem još u Tokio za nekoliko dana, riješiti stvari, nakon toga ću reći neke stvari koje su mi na duši - kazao je Vaha, ali ipak s novinarima Jutarnjeg lista podijelio dio svog razočarenja.

 

- Šokirali su me, baš jesu. Ništa, ali baš ništa nije ukazivalo da će se to dogoditi, sve je išlo kako treba, pripremali smo se za Svjetsko prvenstvo, planirao sam razdoblje do početka prvenstva, a onda su mi rekli da više nisam selektor. Ne znam što bih rekao.

 

Pričat ću o detaljima

 

Neka službena verzija, koju su prezentirali u Japanskom savezu, glasi da je došlo do poremećaja odnosa i komunikacije u svlačionici, između selektora i igrača i da je ovo bila hitna intervencija. Šta je toliko pošlo po zlu između selektora i igrača?

 

- Ne znam, doista, nisam osjetio da su igrači nešto nezadovoljni. Možda oni koji nisu igrali, možda su oni nezadovoljni, ko će znati? Kažem, ne bih puno pričao o svemu tome dok do kraja ne riješimo situaciju, možda u međuvremenu dobijem i neke nove sponzaje o čitavom događaju. Pričat ću o detaljima kad za to dođe vrijeme.

 

No, u svakom slučaju, dogodilo mu se isto već drugi put. Da uoči Svjetskog prvenstva dobije otkaz. Tada, prije osam godina u Obali Slonovače, sad u Japanu. Po tome je možda i raritetan trener u svijetu?

 

- Ma te dvije stvari su neusporedive. U Africi sam dobio otkaz nakon prvog poraza u 24. utakmici na klupi, ali - to je Afrika. Tamo to na neki način očekuješ, znaš da se može dogoditi. Uostalom, tamo je tako odlučio predsjednik države, to je bila politička odluka. Znaš da tako stoje stvari, da politika kroji priču i lakše je shvatiti kad dobiješ otkaz. Ali, kad se to dogodi u Japanu, u urednoj i organiziranoj zemlji dogodi takvo šta, onda je uistinu šokantno. Još ne mogu doći sebi. Pa, plasirali smo se na SP, bili najbolji u našoj skupini, izborili smo plasman među prvima, sve je išlo normalnim tokom, a onda kao grom iz vedra neba - otkaz. Ne znam, stvarno ne mogu objasniti.

 

Iako, stekli smo dojam u zadnjim razgovorima s njim da nije baš optimističan i euforičan, da mu se neke stvari u japanskom nogometu nisu dopale, znao je o tome i javno govoriti. Kao da je očekivao puno veću igračku kvalitetu i ambiciozniji Savez.

 

- Ja sam više puta rekao da Japan, kao jedna od najjačih svjetskih ekonomija, kao stabilna država, mora više ulagati u nogomet. Mnoge siromašnije i manje države otišle su naprijed u nekim stvarima, Japanci tu kaskaju i na to sam ih upozoravao. Od rada s mladima nadalje... A s druge strane, očekuje se da pobjeđujemo i da prođemo skupinu na SP-u. Iskreno sam govorio ono što vidim, moguće je da se nekome to nije sviđalo. Nisam mogao pričati ono što ne mislim.

 

Sad želim odmor

 

Pretpostavljamo da ponuda ne nedostaje, da bi Vaha uskoro mogao imati novi posao?

 

- Ponuda ima, naravno, zovu već ljudi, ali trenutno ne razmišljam o novom poslu. Želim se prvo dobro odmoriti, a onda ćemo vidjeti gdje ću i što ću. Polako, još moram riješiti sve s Japancima, ima vremena. Nisam ovo očekivao.

 

Toliko za sad, kad definitivno riješi sve s donedavnim poslodavcem onda možda i otkrije sve što ga tišti. A tišti ga, očito, puno toga.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook