POSEBNE POGODNOSTI ZA GLEDAOCE

Do kraja aprila ove predstave u Narodnom pozorištu Sarajevo možete gledati za samo 5 KM

Kultura12.04.18, 14:56h

Do kraja aprila ove predstave u Narodnom pozorištu Sarajevo možete gledati za samo 5 KM
Ulaznice za sve predstave možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo koja radi u dva termina, od 9:00 – 11:30 i 15:30 – 19:30 sati

 

 


Ne propustite  priliku da uživate u vrhunskim pozorišnim ostvarenjima po posebnim pogodnostima koje su u Narodnom pozorištu Sarajevo pripremili za završnicu mjeseca aprila.

 


Po jedinstevnoj cijeni ulaznica od 5 KM  uživajte u komičnom baletu „Pepeljuga“, dramskoj predstavi Harisa Pašovića „Otkrivanje žene“ ili višestruko nagrađivanoj drami, rađenoj prema tekstu Ljubice Ostojić, „Sve se nekako preživi, osim smrti“ u režiji Dine Mustafića.

 
Neka vas opusti komični balet „Pepeljuga“ u koreografiji i režiji Vasilij Medvedeva, koji će za vas maestralno izvesti solisti i ansambl Baleta NPS, uz pratnju Sarajevske filharmonije, kojom će dirigovati Dario Vučić. Izvedba baleta „Pepeljuga“ planirana je za četvrtak, 19. aprila sa početkom u 19:30 sati.


U subotu 21. aprila pogledajte dramsku predstavu Harisa Pašovića „Otkrivanje žene“ nastalu u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i East West Centra. Predstava počinje u 19:30 sati.


Ne propustite pogledati i višestruko nagrađivanu dramu, rađenu prema tekstu Ljubice Ostojić, „Sve se nekako preživi, osim smrti“ u režiji Dine Mustafića. Predstava govori o Sarajevu i njegovom ironičnom pogledu na sebe.


Glavni protagonist ove predstave je Sarajevo u pozadini jedne sarajevske porodice koja živi svoj život koja ima svoje gubitke, vijek trajanja, dok jedni dolaze drugi odlaze...
Predstava otvara niz političkih, socijalnih i egzistencijalnih problema na univerzalan način.
Predstava će biti izvedena u subotu, 28. aprila 2018. sa početkom u 19:30 sati.


Ulaznice za sve predstave možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo koja radi u dva termina, od 9:00 – 11:30 i 15:30 – 19:30 sati.

 

Narodno pozorište Sarajevo - Vaše mjesto susreta!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook