Osuđeni na šest mjeseci zatvora

Demobilisani borci u Tešnju: Ne vjerujemo u pravosuđe, čekamo da nas uhapse i pošalju u zatvor

Hronika11.04.18, 20:21h

Demobilisani borci u Tešnju: Ne vjerujemo u pravosuđe, čekamo da nas uhapse i pošalju u zatvor
Meni je taj policajac u sudnici prijetio da ću "drugi put najeb....". Kada sam pitao da li je moguće da se tako ponaša, sudija je rekao da on ništa nije čuo. Ne vjerujem ni u pravosuđe, ni u poštenje

 

Samir Hatkić, Suad Ibrahimović i Mujo Dizdarević, demobilisani borci iz Tešnja, još se nisu javili na služenje šestomjesečne kazne zatvora u KPZ Busovača, niti imaju namjeru da to urade!

 

Ekipa Dnevnog avaza jučer ih je posjetila u Tešnju, gdje su opisali događaj od 28. marta 2014. godine, zbog čega su na Općinskom sudu u Tešnju i osuđeni.

 

Samir Hatkić je ratni vojni invalid. Na parkingu ispred Općine Tešanj pokazuje tablu s natpisom RVI.

 

- Da je tog dana ovo mjesto namijenjeno za invalide bilo slobodno, ja bih se tu parkirao i ne bi bilo nikakvih problema. Ali nije bilo slobodno, mene je policajac napao, isprovocirao i ja sada moram na robiju, a moja djeca neka gladuju. Opet ću ponoviti da iza svega stoji politika, odnosno SDA. Čak i službenik iz poslovnice „BH Telecoma“, koji je bio svjedok, na Facebooku ima sliku u košulji na kojoj je izvezeno SDA - ogorčen je Hatkić.

 

Rok za javljanje u KPZ Busovača im je istekao prekjučer.

 

- Čekamo da nas hapse - dodaje Suad Ibrahimović i nastavlja:

 

- Meni je odavno jasno da je cilj da nas strpaju u zatvor. Smetamo lokalnim moćnicima, smetamo režimu.

 

Ostaje nejasno zašto tokom suđenja nije korišten videonadzor s poslovnice „BH Telecoma“, te zašto su Hatkić, Ibrahimović i Dizdarević tek na četvrtom ročištu dobili advokate po službenoj dužnosti.

 

- Meni je taj policajac u sudnici prijetio da ću "drugi put najeb....". Kada sam pitao da li je moguće da se tako ponaša, sudija je rekao da on ništa nije čuo. Ne vjerujem ni u pravosuđe, ni u poštenje - dodaje Dizdarević.

 

Ostatak teksta čitajte OVDJE.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook