Fizički obračun nakon predsude

Sukob zbog Davida Komšića: Mladić koji je provocirao i stric ubijene Kristine dobili kazne, prijeti im zatvor

Hronika11.04.18, 17:23h

Sukob zbog Davida Komšića: Mladić koji je provocirao i stric ubijene Kristine dobili kazne, prijeti im zatvor
Mladić, za kojeg se pretpostavlja da je prijatelj ili poznanik Davida Komšića, dobacivao je porodici Kristine Krupljan, što je isprovociralo strica ubijene, koji je fizički krenuo na mladića. Brza reakcija policajca koji se tamo nalazio spriječila je još jedan tragični događaj

 

Dvojica muškaraca koji su se fizički obračunali nakon predsude Davidu Komšiću za ubistvo Kristine Krupljan dobila su prijave za remećenje javnog reda i mira.

 

Mladića (24), koji je ispred Županijskog suda u Zagrebu u ponedjeljak provocirao porodicu ubijene Kristine Krupljan, i strica (32) pokojne djevojke policija je prekršajno prijavila za remećenje javnog reda i mira te im prijeti čak i kazna zatvora od 30 dana.

 

Podsjetimo, nakon što je David Komšić (20) nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora za brutalno ubistvo bivše djevojke Kristine Krupljan s čak 88 ubodnih i reznih rana nožem, ispred suda dogodio se incident.

 

Mladić, za kojeg se pretpostavlja da je prijatelj ili poznanik Davida Komšića, dobacivao je porodici Kristine Krupljan, što je isprovociralo strica ubijene, koji je fizički krenuo na mladića. Brza reakcija policajca koji se tamo nalazio spriječila je još jedan tragični događaj.

 

Mladić je dobio prijavu na temelju čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za drsko i nepristojno ponašanje te vrijeđanje, za što je propisana kazna od 50 do 350 maraka ili kaznom do 30 dana zatvora.

 

Stric ubijene Kristine Krupljan prijavljen je po članku 13 istog zakona za tuču, svađu i vikanje, a propisana kazna je od 50 do 200 njemačkih maraka ili kazna zatvora do 30 dana.

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook