VIDEO/ Folkerka ispričala anegdotu iz vremena kad je snimljen duet

Vesna Zmijanac otkrila: Dino Merlin nije htio snimiti 'Jorgovane', otpjevao je svoj dio i otišao ljut

Showbizz09.04.18, 12:16h

Vesna Zmijanac otkrila: Dino Merlin nije htio snimiti 'Jorgovane', otpjevao je svoj dio i otišao ljut
Kada je došao u produkciju, čim sam čula pjesmu i meni se svidjelo kako on pjeva, njegovo tanano grlo. Moj tadašnji menadžer nije htio ni da čuje za taj duet, ali ja sam željela, ispričala je Vesna Zmijanac

 

Folk pjevačica Vesna Zmijanac otkrila je zanimlljivu anegdotu iz vremena kada je snimila duet pjesmu "Kad zamirišu jorgovani" sa bosanskohercegovačkim pjevačem Dinom Merlinom.


- Kada smo snimili pjesmu, znala sam da će ovo biti hit. Mi smo na početku gurali druge pesme, to je bilo na jesen, ali oko Nove godine kad su "Jorgovani" krenuli, svi su čuli i pjesma se svuda slušala - rekla je Zmijanac.

 

Ona je otkrila kako je Dino Merlin bio sretan što će sa njom da snimi duet.


On je došao, donio tu pjesmu, imali su para samo za jednu kartu do Beograda u jednom pravcu, a kad je napravio pjesmu neko ga je zezao u Sarajevu: "S kim ćeš ti to da pjevaš, sa Vesnom Zmijanac?!" Ali, bio je sretan što sam ja to uzela. Strpljivo je došao u Srbiju i jedva me našao.

 

Međutim folkerka otkriva kako Dino nije bio zadovoljan pjesmom.


"Dino nije htio ni da dođe na snimanje, on je samo otpjevao svoj dio i ljut otišao kao puška. Kad je čuo aranžman rekao je: "Ovo nije moj pjesma, ovo ne valja ništa. Ne mogu slušati".

 

Kada je došao u produkciju, čim sam čula pjesmu i meni se svidjelo kako on pjeva, njegovo tanano grlo. Moj tadašnji menadžer nije htio ni da čuje za taj duet, ali ja sam željela, ispričala je Vesna u Premijeri.

 

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook