PREDSJEDNIK SRBIJE PONOVO STIŽE U BIH

Vučić telefonom pozvao Izetbegovića uoči dolaska u Mostar i Trebinje i poželio da se sretnu, ali dobio odgovor...

Front08.04.18, 17:39h

Vučić telefonom pozvao Izetbegovića uoči dolaska u Mostar i Trebinje i poželio da se sretnu, ali dobio odgovor...
Predsjednik Vučić je informisao predsjedavajućeg Izetbegovića o planiranim aktivnostima tokom dva dana boravka u BiH 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Razgovor je upriličen na inicijativu predsjednika Srbije, a prije njegovog dolaska u BiH, gdje će posjetiti Mostar i Trebinje.


Predsjednik Vučić je pokazao interes za susret sa predsjedavajućim Izetbegovićem u Mostaru, ali Izetbegović se nije mogao odazvati s obzirom na ranije dogovorene obaveze u Sarajevu. 


Predsjednik Vučić je informisao predsjedavajućeg Izetbegovića o planiranim aktivnostima tokom dva dana boravka u BiH. 


Tokom razgovora obostrano je izražena želja da se u što skorijoj budućnosti upriliči susret na kojem bi teme bile otvorena pitanja između BiH i Srbije.


Izetbegović i Vučić su iskazali opredjeljenje da se sva pitanja rješavaju iskrenim i otvorenim dijalogom, uz puno međusobno uvažavanje i u duhu dobrosusjedskih odnosa.


Razgovarali su i o narednim koracima koje je potrebno poduzeti kako bi se što prije pristupilo realizaciji projekta izgradnje autoputa Sarajevo - Beograd uz podršku Turske.


Predsjedavajući Izetbegović je čestitao predsjedniku Vučiću veliki pravoslavni praznik Vaskrs, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.


(FENA/ad)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!