Nakon pretresa na više od 30 lokacija u tri kantona

Predložen pritvor za 24 osobe: Objavljena imena dilera drogom uhapšenih u akciji 'Limit'

Hronika06.04.18, 12:25h

Predložen pritvor za 24 osobe: Objavljena imena dilera drogom uhapšenih u akciji 'Limit'
Pritvor je predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, odnosno da bi mogli ponoviti krivično djelo, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti

 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) uputilo je Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) prijedlog za određivanje pritvora za 24 osobe uhapšene u akciji kodnog naziva "Limit“, a koje se dovode u vezu s nezakonitom nabavkom i prodajom narkotika.

 

Istovremeno, za jednu osumnjičenu osobu iz iste skupine zatraženo je određivanje mjera zabrane, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu KS.

 

Osobe za koje je zatražen pritvor su Samedin Fišić, Malik Mušanović, Anel Đono, Muhamed Harbaš, Dževad Haskić, Alem Kahrović, Muhamed Đonko, Emir Milišić, Haris Dupovac, Jasmin Žunić, Jasmin Hamzić, Senadin Fišić, Eldin Kustura, Eldin Veljković, Alen Papić, Dženan Kadrić, Saša Kozomora, Armin Tabak, Kenan Duraković, Irsan Buzoku, Šemso Selimović, Haris Bektešević, Sead Hanjalić i Vahidin Gakić, dok su za Jasminu Pintol predložene mjere zabrane.  

 

Pritvor je predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, odnosno da bi mogli ponoviti krivično djelo, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti.

 

U sklopu akcije "Limit“ koja je realizirana pod nadzorom Tužilaštva KS, policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova KS slobode su lišili 33 osobe, a u nadležnost Tužilaštva KS predano je 25 osumnjičenih.

 

Kako je ranije saopćeno iz Tužilaštva KS, osobe lišene slobode sumnjiče se da su se organizirali u dvije grupe kojim su rukovodili Samedin Fišić i Malik Mušanović te se bavili nabavkom i prodajom narkotičkih sredstava različitih vrsta.
  

Inače, u sklopu pretresa na više od 30 lokacija na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona pronađeno je i privremeno oduzeto oko četiri kilograma različitih opojnih droga, vatreno oružje, municija, minsko eksplozivna sredstva, mobilni telefoni i SIM kartice, blinkeri za automobile, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook