ne predaje se lako

Josip Pejaković nakon teške borbe s bolešću: Iako sam pušten kući, ne osjećam se dobro

Kultura05.04.18, 08:44h

Josip Pejaković nakon teške borbe s bolešću: Iako sam pušten kući, ne osjećam se dobro
Pejaković je operiran u drugoj polovini januara, kada je i smješten na KCUS zbog problema s abdomenom i srcem. Ali poslije toga je dobio još jedan infarkt pa se situacija dodatno zakomplicirala

 


Glumac Josip Pejaković, nakon dva i po mjeseca teške borbe s bolešću, s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je ležao, otpušten je na kućno liječenje.

 

Tokom jučerašnjeg dana Pejaković se prvi put nakon izlaska iz bolnice oglasio za „Dnevni avaz“, a, kako nam je kazao, ne osjeća se dobro.  

 

Faza rehabilitacije

 

- Ništa se ne mijenja kada je moje zdravstveno stanje u pitanju i ne osjećam se bolje. U fazi sam rehabilitacije i volio bih da se oporavim pa da onda o detaljima govorim – poručio je glumac.

 

Pejaković je operiran u drugoj polovini januara, kada je i smješten na KCUS zbog problema s abdomenom i srcem. Ali poslije toga je dobio još jedan infarkt pa se situacija dodatno zakomplicirala.

 

- Tek sam izašao iz bolnice iako su najavljivali da će se to ranije desiti. Uglavnom kod kuće sam na oporavku, gdje radim vježbe, i svaki dan idem na previjanje u bolnicu – govori nam Pejaković.

 

Porodica i prijatelji

 

Kaže da vjeruje da će mu kućna atmosfera pomoći da se brže oporavi, a uz njega su porodica i prijatelji.

 

- Moram priznati da je moje stanje još veoma ozbiljno, ali, eto, sam dolazak kući daje mi vjeru da ću biti bolje. Psihički se dobro držim i borim se, a poznato je da se lako ne predajem – poručio je Pejaković.

 

Kako je sve počelo

 

Josip Pejaković je početkom godine smješten na Odjel za opću i abdominalnu hirurgiju KCUS-a, gdje su mu urađene i pretrage. Nakon vrlo složene operacije na abdomenu koja je prouzrokovala niz problema sa srcem prebačen je na Odjel kardiohirurgije, gdje je ležao sve do puštanja kući.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook