popularni pjevač otvoreno

Željko Samardžić o napuštanju rodnog kraja: Iz Mostara sam otišao kad tamo više nije stanovala ljubav...

Showbizz05.04.18, 08:06h

Željko Samardžić o napuštanju rodnog kraja: Iz Mostara sam otišao kad tamo više nije stanovala ljubav...
Njegovu posjetu Sarajevu iskoristili smo za razgovor, a tom prilikom Željko nam je otkrio detalje u vezi s napuštanjem rodnog Mostara

 

Mostarac Željko Samardžić prošle sedmice je u glavnom gradu BiH promovirao novi album „Mila“, na kojem se nalazi 15 izvrsnih pjesama. Na druženju u „Coloseum Clubu“, na sebi svojstven način Samardžić je divnim izvedbama, ugodnom komunikacijom s publikom, ali i novim izgledom šarmirao sve prisutne.

 

Njegovu posjetu Sarajevu iskoristili smo za razgovor, a tom prilikom Željko nam je otkrio detalje u vezi s napuštanjem rodnog Mostara, s ponosom je govorio o supruzi i kćerkama, te svom zdravstvenom stanju. Ne krije koliko je ponosan na novi album, na kojem je predano radio mjesecima- piše Azra.

 

– Sve je počelo od želje da napravim pomak, prije svega, u produkcijskom smislu, te da po svojoj mjeri napravim nešto bolje i drugačije od prethodnih albuma. Moj studio je prilično kvalitetno opremljen i taj luksuz me oslobađa od bilo koje vrste ograničenja. Okupio sam brojne muzičare s ovih prostora, kao i iz Amerike. Miroslav Stolica je radio aranžmane i sve to snimao u Beogradu, a Fab Grossi miksao u Los Angelesu. Peter Doell je na kraju uradio „make up“ ili mastering i tako sam dobio „Milu”, do sada moj najbolji album, na koji sam neskriveno ponosan i očekujem da će i moja publika uživati u njemu.


 
  Koju biste pjesmu izdvojili kao favorita?

 

– Stilski se razlikuju i u ovoj fazi su se očekivano izdvojile neke komercijalnije, kao naprimjer: “Baš šteta”, “Uzmi prvi let”, “Što si tako luda za mnom”, ali i “Oči tvoje”, koja je malo “tvrđa” i moram priznati da nisam očekivao ovako dobru reakciju na prvu loptu. „Mila“ je opet posebna i baš zato je i krenula kao prva. Ona nosi jaku emociju i kombinacija je sevdaha i popa. Bila mi je jako inspirativna za interpretaciju. Inače kompoziciju i tekst je pisao Bobe, talentovani Sarajlija, a aranžman Miroslav Stolica, moj Hercegovac iz Stoca, pa nije ni čudno što se osjeti utjecaj sevdaha. Dakle, teško mi je izdvojiti favorita, jer su sve kao moja djeca, a publika će se već odlučiti. Mislim da će u albumu  uživati svi oni koji su se u trenutnim muzičkim trendovima poželjeli dobre pop muzikei lijepih ljubavnih pjesama.

 

Ostatak intervjua s pjevačem čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook