prvi četvrtfinalni susreti lige prvaka

Kakve pobjede Barcelone i Liverpoola! Džeko pogodio, ali Roma nije imala šanse...

Sport05.04.18, 07:54h

Kakve pobjede Barcelone i Liverpoola! Džeko pogodio, ali Roma nije imala šanse...
Barcelona je na Camp Nou savladala Romu sa 4:1 (1:0), dok je Liverpool u engleskom derbiju bio bolji od Manchester Cityja sa 3:0 (3:0)

 

Nogometaši Barcelone i Liverpoola ostvarili su  ubjedljive pobjede u prvim četvrtfinalnim susretima Lige prvaka. 

 

Barcelona je  na Camp Nou savladala  Romu sa 4:1 (1:0),  dok je Liverpool u engleskom derbiju bio bolji od Manchester Cityja sa 3:0 (3:0). 

 

Katalonci su poveli u 38. minuti autogolom  Danielea De Rossija.  U 55. minuti domaći su povećali vodstvo novim autogolom  Konstantinosa Manolasa, a samo  četri minuta kasnije  došli su do trećeg pogotka.  Strijelac je bio Gerard Pique.

 

Nogometaši Rome u nastavku su  imali nekoliko dobrih prilika, a u  80. minuti bh. reprezentativac Edin Džeko uspio je da smanji rezultat na 3:1. Nade Italijana da naprave prokret u finišu srušio je Luis  Suarez, koji je u  87. minuti postavio konačnih  4:1. 

 

U susretu u Liverpoolu sva tri pogotka domaći tim je postigao u prvom poluvremenu. Već u 12. minuti Mohammed Salah uspio je da pogodi iz kontranapada. U 20. minuti rezultat je povećao Alex Oxlade-Chamberlain snažnim udarcem sa oko 20 metara,  dok je strijelac trećeg pogotka u 31. minuti bio  Sadio Mane. 

 

Revanš utakmice će se igrati 10. i 11. aprila u Rimu i Manchesteru.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook