Međunarodni fudbalski turnir 'Valter Cup 2018'

Sarajevo će za rođendan ugostiti fudbalere Intera, Galatasaraya, CSKA, a sljedeće godine dolazi i Manchester City

Sport04.04.18, 13:55h

Sarajevo će za rođendan ugostiti fudbalere Intera, Galatasaraya, CSKA, a sljedeće godine dolazi i Manchester City
Adis Junuzović, direktor Škole fudbala Valter, podsjetio je da je ambasador turnira bh. reprezentativac i igrač Juventusa Miralem Pjanić, a gosti će biti i bivši proslavljeni fudbaleri Dejan Stanković, Ivica Dragutinović i Elvir Bolić

 

Na Dan grada Sarajeva, 6. aprila, Škola fudbala Valter Sarajevo, organizovat će 1. Međunarodni fudbalski turnir "Valter Cup 2018", koji će okupiti mlade fudbalere iz Bosne i Hercegovine (BiH) i osam evropskih zemalja, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Među učesnicima turnira su milanski Inter (Italija), a u Sarajevo dolaze i Galatasaray, Bursaspor, Kasimpasa (Turska), PAOK (Grčka), CSKA Moskva (Rusija), Dinamo, Istra (Hrvatska), Domžale, HIT Gorica (Slovenija), Crvena zvezda, Vojvodina (Srbija) i Mladost (Podgorica). BiH će predstavljati Sarajevo, Željezničar i domaćin Valter.

 

Adis Junuzović, direktor Škole fudbala Valter, podsjetio je da je ambasador turnira bh. reprezentativac i igrač Juventusa Miralem Pjanić, a gosti će biti i bivši proslavljeni fudbaleri Dejan Stanković, Ivica Dragutinović i Elvir Bolić.

 

- Obećavamo da će ovaj turnir svake godine biti sve jači i bolji i sljedeće godine imamo najavu da bi gost u Sarajevu mogao biti i Manchester City. I ove godine smo imali još tri-četiri respektabilne ekipe koje su zakasnile za prijavu - kazao je Junuzović.

 

Gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka izjavio je da je turnir jedan od 16 sportskih aktivnosti koje Grad Sarajevo podržava ove godine za 6. april.

 

- Iskreno se nadam i vjerujem da ćemo iz godine u godinu imati što bolji i veći kvalitet kada je u pitanju organizacija sportskih događaja kao što je ovaj - kazao je Skaka i izrazio nadu da će fudbalski turnir "Valter Cup" postati tradicija koja će se organizovati u okviru obilježavanja Dana Grada Sarajeva.

 

Kako je kazao, Gradska uprava Grada Sarajeva turnir posmatra kao svojevrsni turistički događaj koji je samo početak organizacije dobrih događaja i da će prerasti u tradicionalno okupljanje mladih fudbalera.

 

- Događaj će privući jako veliki broj djece. Vjerujem da će neki od njih biti u pratnji roditelja i vjerujem da će iz godine u godinu turistička ponuda u Sarajevu rasti - rekao je Skaka.

 

Turnir će se igrati u dvije kategorije, U-13 i U-15 u fudbalskom kampu Fudbalskog kluba Sarajevo u sarajevskom naselju Butmir. Turnir će trajati do 8. aprila i ulaz za sve utakmice je besplatan.

 

(Anadolija/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook