nemili događaji

Nakon tuče i uboda nožem, oglasili se iz JP Ceste FBiH: 'Najstrožije osuđujemo ovakav...'

Hronika03.04.18, 16:06h

Nakon tuče i uboda nožem, oglasili se iz JP Ceste FBiH: 'Najstrožije osuđujemo ovakav...'
JP Ceste Federacije BiH d.o.o. na čelu sa Upravom nastrožije osuđuje ovakav nemili događaj i ističe da isti nije povezan sa poslovanjem ovog javnog preduzeća

 

Nakon jučerašnjeg nemilog događaja koji se desio u prostorijama JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, u ulici Terezija 54, kojom prilikom su teško povrijeđena dva uposlenika preduzeća, JP Ceste FBiH ovim putem daje zvanično saopćenje u vezi sa navedenim. 

 
Nepoznati napadač je jučer u 11.15 nanio fizičke povrede D. Treboviću, bivšem direktoru za pravne i ekonomske poslove u JP Ceste FBiH, trenutno angažiranom na poziciji stručnog saradnika za plan i analizu. Ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ gdje su konstatirane teške tjelesne povrede nakon čega je povrijeđeni prebačen na Maksilofacijalnu kliniku KCUS-a na daljnje liječenje. Stanje povrijeđenog je i dalje teško i indicirana je potreba za operativnim zahvatom. Prilikom napada, u nastojanju da spriječi dalje eskaliranje sukoba, hladnim oružjem je povrijeđen i uposlenik E. Skenderagić koji je zadobio tri ubodne rane. Isti je također prebačen u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ gdje mu je ukazana neophodna pomoć i zadržan je na opservaciji.
 
 
Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS o čemu je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva KS. Identitet napadača je utvrđen pomoću snimaka sa nadzornih kamera, a prema najnovijim informacijama sa kojima raspolažemo, potraga za počiniteljem je u toku.
 
 
JP Ceste Federacije BiH d.o.o. na čelu sa Upravom nastrožije osuđuje ovakav nemili događaj i ističe da isti nije povezan sa poslovanjem ovog javnog preduzeća. Transparentnost u radu i odnosu sa našim ciljnim javnostima i postupanje u skladu sa zakonom datim ovlastima i funkcijom JP Ceste FBiH su od primarnog značaja za nas te će tako ostati i ubuduće- navodi se u saopćenju JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo.
 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
 
 
 
 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook