Civilna zaštita u pripravnosti

Nadošla rijeka Bosna počela plaviti putne komunikacije i poljoprivredno zemljište

Hronika01.04.18, 17:09h

Nadošla rijeka Bosna počela plaviti putne komunikacije i poljoprivredno zemljište
U gradu Zenica privremeno je zatvoren za saobraćaj podvožnjak u naselju Blatuša, a u Žepču je lokalni put u naselju Želeća prekinut zbog izlijevanja rijeke Bosne. Također, u gradu je poplavljen dio pješačke staze, a u naselju Begov Han, u mjestu Kolone, poplavljen je dio lokalne ceste

 

Prema informaciji Operativnog centra civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona vodostaj rijeka i svih vodenih tokova na području kantona tokom jutarnjih sati je bio visok, na granicama izlijevanja i sa tendencijom povećanja.

 

Zbog takvog stanja, Kantonalna uprava civilne zaštite ZDK je uputila upozorenje i obavještenje svim općinskim službama civilne zaštite da se stave u pripravnost, jer se rijeka Bosna na nekim lokalitetima počela izlijevati i plaviti određene putne komunikacije i poljoprivredno zemljište.

 

U gradu Zenica privremeno je zatvoren za saobraćaj podvožnjak u naselju Blatuša, a u Žepču je lokalni put u naselju Želeća prekinut zbog izlijevanja rijeke Bosne. Također, u gradu je poplavljen dio pješačke staze, a u naselju Begov Han, u mjestu Kolone, poplavljen je dio lokalne ceste.

 

Na području Kaknja je došlo do izlijevanja iz korita rijeke Bosne, na lokalitetu Vatrogasnog doma i dijela ulice u naselju Doboj.

 

Na mjernom mjestu u Zenici oko podnevna vodostaj rijeke Bosne iznosio je 378 centimetara, a tokom popodnevnih sati došlo je do blage stagnacije vodostaja, sa tendecijom opadanja.

 

(Fena/az)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!