PLAČE KAD JE NIKO NE VIDI

Slavna rukometašica Svetlana Ceca Kitić s djecom ostaje na ulici: Zbog kredita u 'švicarcima' banka joj oduzima stan!

ŽENA iN31.03.18, 18:13h

Slavna rukometašica Svetlana Ceca Kitić s djecom ostaje na ulici: Zbog kredita u 'švicarcima' banka joj oduzima stan!
Isplatila sam 40.000 eura. Imam rok da do 5. aprila skupim 66.000 eura duga za kamate ili će 13. aprila nekretnina biti na licitaciji, a ja s djecom na ulici, kaže proslavljena sportistkinja

 


Neki su prodavali stanove, pravili barikade, dok su drugi izvršili samoubistvo. Neću uraditi ništa od toga, poručuje Svetlana Kitić.


Jednu od najboljih rukometašicu svijeta svih vremena Svetlanu Cecu Kitić (58) banka će s djecom izbaciti iz stana ako u narednih pet dana ne skupi 66.000 eura duga za kamatu za rate kredita koji je podigla u švajcarskim francima, piše Kurir.


Proslavljena sportistkinja je još 2007. godine podigla stambeni kredit od 50.000 eura za stan u Mirijevu (Beograd).


- Dio novca sam odmah dala, ali za drugi dio sam morala da podignem kredit u banci. Međutim, sve je krenulo po zlu kada se rata prvo jednom, a zatim i drugi put duplirala! Umjesto početnih 35.000 dinara mjesečno (oko 570 KM), u nekom trenutku sam plaćala skoro 60.000 (blizu 1.000 KM). Do sada sam isplatila 40.000 eura, ali nekad se dešavalo da kasnim sa isplatom rate, na šta se obračunavala kamata. Sada mi je 20. marta stiglo obavještenje od banke o jednostranom raskidu ugovora sa mnom i da sam dužna još 66.000 eura na konto kamate. Ako taj iznos ne isplatim do 5. apri­a, moj stan će 13. aprila ići na licitaciju, a ja na ulicu, kaže za Kurir Kitićeva, kojoj je zbog problema s kreditom u švajcarcima u jednom trenutku proradila štitna žlijezda.


Svetla­na je na sve načine pokušala da postigne dogovor s bankom.


- Bila sam spremna sve da učinim. Nikad nisam rekla da neću da vratim dug, ali sam tražila ili malo vremena, ili neku mogućnost da refinansiram taj kredit. Međutim, nisu imali razumijevanja. Nema tu tolerancije, nema emocija. Sada mi preostaje da se nadam čudu, da će mi neko pozajmiti toliki novac i da ću uspjeti da ostanem u stanu u kom sam odgajala djecu. Ako ne, pokupiću stvari i djecu i otići u neku garsonjeru, u podstanare, kaže Kitićeva.


Isti­če da je još u šoku i nesvjesna svega što joj je palo na glavu.


- Proglašena sam za najbolju rukometašicu svih vremena, imala sam blistavu karijeru, ali očigledno to ništa ne znači u ovom slučaju. Ne tražim poseban tretman. Kako ostalih 23.000 ljudi koji su se zadužili u švaj­carcima - tako i ja. Sama sam kriva. Neki su prodavali stanove, pravili barikade, dok su drugi izvršili samoubistvo. Neću uraditi ništa od toga. Plakala sam cijelu noć, ali neću dozvoliti da to iko vidi. Ne želim da kukam ili da me sažaljevaju, neću odustati. Biću dostojanstvena do kraja i neću dozvoliti da me ponize, iako su to vjerovatno htjeli.

 

(Kurir/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook