ODLAZAK ELMEDINA KONAKOVIĆA

Koje kvalitete ima novi premijer KS Adem Zolj i kakva je njegova strategija za razvoj Sarajeva?!

Front31.03.18, 14:59h

Koje kvalitete ima novi premijer KS Adem Zolj i kakva je njegova strategija za razvoj Sarajeva?!
Zolj je bio jedan od kandidata SDA i 2015. godine za premijera KS ali je tada ipak imenovan Elmedin Konaković

 

 

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj bi trebala biti potvrđena nova Vlada KS (isti ministri SDA, SBB i BPS)) na čelu sa premijerom Ademom Zoljom (SDA) bit će održana 4. aprila.


Zolja je za mandatara predložio Klub SDA sa pribavljenih 18 potpisa zastupnika.


U CV-u Adema Zolja koji je objavljen na web stranici Skupštine KS može se vidjeti da je Zolj od 1999. do novembra 2015. godine bio direktor Direkcije za puteve KS, a od 1. decembra 2016. godine je jedan od izvršnih direktora u Autocestama FBiH.


Novi premijer navodi i da mu je engleski jezik „dobar“, a od tehničkih sposobnosti poznaje rad na računaru te je rukovodio projektima izgradnje saobraćajne infrastrukture na području KS. Jedan od tih projekata je i popločavanje Baščaršije. 


U poslovne želje Zolj je naveo „realizaciju Strategije izgradnje primarne putne mreže, prilagođavanje zakonske regulative efikasnoj realizaciji projekata.“ S obzirom da će se obratiti zastupnicima, Zolj će imati priliku detaljnije predstaviti svoje planove i želje za razvoj Kantona Sarajevo.


Podsjećamo, Zolj je bio jedan od kandidata SDA i 2015. godine za premijera KS ali je tada ipak imenovan Elmedin Konaković.

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook