Kosovski predsjednik o nedavnim događajima

Tači: Da je krenula vojska Srbije na Kosovo, vratila bi se kao i voz!

Front30.03.18, 09:46h

Tači: Da je krenula vojska Srbije na Kosovo, vratila bi se kao i voz!
Prema njegovim tvrdnjama, presjednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio Đuriću da dođe na Kosovo

 

Kosovski predsjednik Hašim Tači rekao je da je hapšenje Marka Đurića orkestrirano iz Srbije da bi se stvorila komplikovana situacija.

 

"Ovo što se dogodilo posljednjih dana na sjeveru, uvjeren sam kad to kažem, bilo je orkestrirano od strane države Srbije da bi se stvorila komplikovana situacija i pripremljeni scenariji iz Srbije", rekao je Tači za kosovsku televiziju.

 

Prema njegovim tvrdnjama, presjednik Srbije Aleksandar Vučić je "naredio Đuriću da dođe na Kosovo".

 

"Što se tiče prijetnji iz Srbije, to su prazne prijetnje, da je krenula vojska, vratila bi se kao i voz", kazao je Tači.

 

Kosovski predsjednik nije dugo čekao na odgovor. Šef Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić ironično mu je poručio da su svi Srbi pretrnuli "od njegove velike hrabrosti i moćne sile i snage".

 

Kada je u pitanju izjava da bi se "vojska vratila kao voz", Đurić uz ironično pita:

 

"Zbog čega je sa svojim junacima takvom i tolikom brzinom napustio Kosovsku Mitrovicu i žurio da ispuni rok koji mu je predsednik Srbije ostavio?".

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!