sirene odjekivale gradom, korištene šok bombe

Drama na Kosovu: Marko Đurić prvo uhapšen, a sad ga predaju vlastima Srbije

Front26.03.18, 20:04h

Drama na Kosovu: Marko Đurić prvo uhapšen, a sad ga predaju vlastima Srbije
Očekuje se da će policija Kosova, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, donijeti odluku o mjerama koje će preduzeti prema Đuriću, a među njima se pominje mogućnost stalne zabrane

 

U pratnji velike kolone vozila kosovske policije, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić krenuo je prema prelazu Merdare, gde će biti predat vlastima Srbije, javljaju srbijanski mediji.

 

Očekuje se da će policija Kosova, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, donijeti odluku o mjerama koje će preduzeti prema Đuriću, a među njima se pominje mogućnost stalne zabrane.

 

 Kosovska policija je nešto poslije 17 sati u Kosovskoj Mitrovici, uz korištenje šok bombi, uhapsila direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marka Đurića.

 

kosovo

 

Đurić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković danas su oko 17 sati stigli u Kosovsku Mitrovicu da bi prisustvovali na okruglom stolu o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji.

 

Predstavnici prištinskih institucija saopštili su ranije da Đuriću i Selakoviću nije dozvoljen ulazak na Kosovo i da će, ako to pokušaju, biti uhapšeni. Selakovića, koji je bio danas u društvu Đurića, nisu uhapsili.

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u povodu današnjeg događaja sazvao je za 19:30 sati sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

 

(Fena/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook