FOTO/ 'Cvijet Srebrenice' u znak zahvalnosti

Ministar Kurić na strani radnika i sindikata: Uvijek ću se zalagati za njihova prava

Kultura26.03.18, 16:31h

Ministar Kurić na strani radnika i sindikata: Uvijek ću se zalagati za njihova prava
Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH i Fondacija „Cvijet srebrenice“ ministru Mirvadu Kuriću dodijelili zahvalnicu i priznanje

 

 


Na današnjoj Skupštini Kantonalne konferencije Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine, predsjednik Faruk Bešlić dodijelio je Ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvadu Kuriću zahvalnicu za izuzetan doprinos u radu Sindikata i afirmaciji prosvjetnih, naučnih i kulturnih vrijednosti Bosne i Hercegovine.


- Namjera Kantonalnog odbora Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine bila je zahvaliti se pojedincima koji su doprinijeli razvoju Sindikata. Ministra kulture i sporta KS Mirvada Kurića prepoznali smo kao jednog od njih i izuzetno smo mu zahvalni što je svojim radom kontinuirano podržavao rad Sindikata na različite načine. Svoj važan doprinos je dao procesu izrade kolektivnog ugovora i podržao strukovne edukacije, rekao je Bešlić.

 

mirvad-kuric-sindikat-1


Ministru Kuriću je dodijeljen i srebreni „Cvijet Srebrenice“, za podršku fondacije „Cvijet Srebrenice“ putem koje je Ministarstvo kulture i sporta KS pomoglo u stipendiranju devet učenika iz Srebrenice.


Tim povodom, Mensur Bektić, autor srebrenog „Cvijeta Srebrenice“ se zahvalio ministru Kuriću na saradnji i dodijeljenim stipendijama, koje su izuzetno značajne za podršku školovanju, te izrazio nadu da će ovaj projekat biti prepoznat u većoj mjeri, kao što ga je prepoznao ministar Mirvad Kurić.


- Uvijek sam bio na strani radnika i nastaviti ću se zalagati za njihova prava, naglasio je ministar Kurić primajući zahvalnicu Sindikata.

 

sindikat-3


Povodom priznanja „Cvijet Srebrenice“ rekao je da će Ministarstvo Kulture i sporta KS nastaviti podržavati inicijative kao što je stipendiranje učenika i studenata Srebrenice.


- Naša je obaveza djeci i mladima dati jednake prilike za stjecanje znanja, te učešće u kulturnim i sportskim događajima, istakao je Kurić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook