Ljudska molba za posao u 'Elektrodistribuciji'

Ibro Berilo: Zamolio sam Džananovića da zaposli dvojicu momaka, nisam tražio ništa nezakonito

Hronika26.03.18, 13:46h

Ibro Berilo: Zamolio sam Džananovića da zaposli dvojicu momaka, nisam tražio ništa nezakonito
Prema Berilu, konkurs za prijem u “Elektrodistribuciju” je raspisan 2016. godine, nakon čega su mu roditelji dvojice kandidata zatražili da zamoli Džananovića, ako bude u prilici, da ih ima u vidu

 

Svjedok sarajevskog Kantonalnog tužilaštva rekao je na suđenju za zloupotrebe pri zapošljavanju u javnim preduzećima da je optuženog Eseda Džananovića zamolio da ima u vidu dva kandidata koji su se javili na konkurs u “Elektrodistribuciji”, ali da nije tražio ništa nezakonito.

 

Načelnik općine Trnovo Ibro Berilo je kazao da je imao dobru saradnju s javnim preduzećima, pa i “Elektroprivredom”, jer se obnavljala elektromreža, ali da na sastancima nikada nije bio sam sa Džananovićem.

 

Prema Berilu, konkurs za prijem u “Elektrodistribuciju” je raspisan 2016. godine, nakon čega su mu roditelji dvojice kandidata zatražili da zamoli Džananovića, ako bude u prilici, da ih ima u vidu.

 

“Kada smo prvi put razgovorali o tome, Džananović je rekao: ‘Vidjet ću’, ništa mi nije obećao. Kada me ponovo nazvao, kazao je da ti kanidati ispunjavaju zakonske uslove i da će biti primljeni”, izjavio je Berilo.

 

Odbrani je svjedok rekao da od Džananovića ništa mimo procudura nije tražio, niti zna kakve su one, kao i da tom prilikom nije bilo nikakvog političkog uticaja jer je tada bio u Socijaldemokratskoj partiji (SDP), a sada je u Stranci demokratske akcije (SDA).

 

“Samo sam ga ljudski zamolio. Nisam tražio ništa nezakonito”, dodao je Berilo i spomenuo da se nikada u životu telefonom nije čuo s optuženim Amirom Zukićem, niti su ikada kafu popili.

 

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

 

(Detektor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook