Prijateljski meč

Zmajevi slavili u Bugarskoj: Prva pobjeda Roberta Prosinečkog

Sport23.03.18, 19:59h

Zmajevi slavili u Bugarskoj: Prva pobjeda Roberta Prosinečkog
Tokom prvog poluvremena publika je vidjela više prilika za pogodak domaće reprezentacije i nekonsolidovanost odbrane BiH, ali svi pokušaji Bugara u konačnici nisu rezultirali loptom u mreži golmana Šehića

 

Nogometna reprezentacija BiH pobijedila je selekciju Bugarske u prijateljskom meču koji je odigran u Razgradu rezultatom 0:1.

 

Strijelac odlučujućeg pogotka bio je Kenan Kodro u 20. minuti meča nakon asistencije Seada Kolašinca.

 

Tokom prvog poluvremena publika je vidjela više prilika za pogodak domaće reprezentacije i nekonsolidovanost odbrane BiH, ali svi pokušaji Bugara u konačnici nisu rezultirali loptom u mreži golmana Šehića.

 

Pokušaji Džeke, Kodre i Duljevića pred kraj prvog poluvremena nisu ozbiljnije ugrozili gol Ilieva.

 

Drugo poluvrijeme nije ponudilo mnogo uzbuđenja niti na jednoj strani terena. U 52. minuti vrijedi izdvojiti pokušaj Miralema Pjanića, ali je njegov udarac sa distance završio iznad okvira gola Bugarske.

 

Zbog nesportskog ponašanja, tačnije pokušaja da rukom postigne gol, u 88. minuti crveni karton je dobio bugarski reprezentativac Martin Raynov.

 

Selektor Robert Prosinečki je od prve minute na teren poslao sljedećih jedanaest igrača: Šehić, Memišević, Zukanović, Kolašinac, Bičakčić, Sarić, Bešić, Pjanić, Duljević, Kodro i Džeko.

 

Drugo poluvrijeme umjesto Kodre u igru je ušao Deni Milošević, a Sarića je zamijenio Haris Medunjanin. U 69. priliku je dobio i Goran Zakarić umjesto Harisa Duljevića, dok je kapitena Edina Džeku zamijenio Smail Prevljak u 76. minuti. Minute u državnom dresu upisao je i Gojko Cimirot nakon što je šest minuta prije kraja ušao umjesto Muhameda Bešića. U 91. minuti na terenu se našao i Toni Šunjić umjesto Ervina Zukanovića.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook