Od 29. marta svakog četvrtka

Na TV 1 kreće nova emisija: Koga će 'otkopčati' Nikolina Veljović?

Mediji23.03.18, 12:14h

Na TV 1 kreće nova emisija:  Koga će 'otkopčati' Nikolina Veljović?
- Simbolika je što ćemo 'Kopčom' pokušati spajati sugovornike koji nikada nisu sjedili zajedno jedan naspram drugog i sučelili svoje stavove. Volim izazove, pa nova emisija za mene znači i novi početak, otkriva urednica i voditeljica emisije

 

 

U četvrtak, 29. marta, u 21 sat u programu TV1 bit će prikazano prvo izdanje nove dijaloško-političke emisije „Kopča“, urednice i voditeljice Nikoline Veljović.


Riječ je o dijaloškoj emisiji koja će se baviti političkim aktualnostima, tematizirati i analizirati aktualni trenutak koji interesira društvenu zajednicu, ali i "otkopčavati" teme koje su zanemarene.


- Emisija će biti kopča između interesa javnosti i političke odgovornosti. U studiju će najčešće biti više gostiju, ali može to biti i intervju jedan na jedan. Simbolika je što ćemo Kopčom pokušati spajati sugovornike koji nikada nisu sjedili zajedno jedan naspram drugog i sučelili svoje stavove. Volim izazove, pa nova emisija za mene znači i novi početak. Naime, TV1 preselila je u nove studijske prostore i promijenili smo vlasničku strukturu, a s tim dolazi i želja da se predstavimo u novom ruhu, otkriva Nikolina Veljović.

 

nikolina-veljovic-2


'Kopča' će imati potpuno novi vizualni identitet. Sama scenografija kružnog je oblika sa mobilnim stolovima skopčanim u jednu cjelinu, koja svakom sugovorniku omogućava fokusiranost i jednak vizualni kontakt sa svim sudionicima.


Scenografiju izrađuje firma AVA Star, a potpisuje je poznata bh. scenografkinja Sabina Trnka, koja iza sebe ima više od 40 postavljenih pozorišnih i televizijskih scenografija.


Špicu potpisuje iskusni grafički dizajner TV1 Nedim Alikadić.


Urednica emisije otkriva i kako se „rodio“ naziv „Kopča“...


- Od starta sam znala da želim ime koje će imati neku simboliku, pa ako hoćete i poruku. U jednom trenutku, kroz glavu mi je sjevnulo "kopča", izgovorila sam naglas i odmah mi se svidjelo. A zašto Kopča? Nesvjesno svi vrlo često u dijalogu ili raspravi sugovornika pitamo "kopčaš li šta ti govorim"... Ili "u čemu je kopča" ..."kopčam ili ne kopčam šta mi hoćeš reći, kaže Nikolina Veljović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook