UGUŠIO BI SVAKI OBLIK DRUGAČIJE BIH

Zoran Mikulić: HDZ i Dragan Čović boje se SDP-a, pa bh. ljevicu svode na stranku Bošnjaka!

Front23.03.18, 11:12h

Zoran Mikulić: HDZ i Dragan Čović boje se SDP-a, pa bh. ljevicu svode na stranku Bošnjaka!
Dok HDZ svjesno i namjerno zaboravlja Hrvate sjevernije od Ivan Sedla, SDP se širi i okuplja Hrvate, zajedno sa svim ostalim građanima RS-a, u Proevropski blok, a u Hercegovini okuplja probosanskohercegovačke snage i godinama od Mostara želi napraviti normalan grad, ističe se u reagiranju Zorana Mikulića

 

 

Povodom izjava koje je Dragan Čović, predsjednika HDZ-a, svodeći ljevicu na bošnjačku strukturu, a želeći oprobanim nacionalističkim spinom uplašiti Hrvate i distancirati ih od lijevih i probosanskohercegovačkih snaga, reagovao je Zoran Mikulić, član Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH.

 

„Tvrdnje Dragana Čovića o ljevici kao bošnjačkoj strukturi, shodno tome, o SDP-u kao isključivo bošnjačkoj stranci, jednako su netačne poput tvrdnji da Hrvata nema u javnom i upravnom životu u Tuzli, što su Jasmin Imamović i GO SDP Tuzla nedavno decidno opovrgnuli.

 

Ponavljanje ovih laži samo ukazuje na rastući strah HDZ-a i Dragana Čovića od ljevice i SDP BiH. Čović je svjestan da je SDP multietnički tim i da sa ljevicom neće moći dogovarati rasprodaju države kao sa SDA. Demokratski procesi koje je prošao SDP, garantuju da će se više čuti glas svih Hrvata u SDP-u, nego u autokratskom HDZ-u, koji je ugušio svaki oblik drugačije vizije BiH od vizije Dragana Čovića.

 

SDP od početka okuplja pripadnike svih etnija, bez da svoju politiku temelje na nacionalističkim doktrinama. U državi koja zakonski diskriminira građane, o čemu postoji nekoliko presuda Suda za ljudska prava u Strazburu, SDP je uvijek pronalazio način da ispoštuje zakone, ukoliko ih nije mogao zamijeniti boljim, a istovremeno sadrži mulitetničku supstancu.

 

Danas, dok HDZ svjesno i namjerno zaboravlja Hrvate sjevernije od Ivan Sedla, SDP se širi i okuplja Hrvate, zajedno sa svim ostalim građanima RS-a, u Proevropski blok, a u Hercegovini okuplja probosanskohercegovačke snage i godinama od Mostara želi napraviti normalan grad.

 

Tvrdnje Dragana Čovića najbolji su pokazatelj da smo na pravom putu, koji mora biti dugotrajan, ali je put oporavka države BiH i vraćanja stabilnosti u društvo, naspurot haosu kojim se HDZ javno hvali i prijeti svima koji državu vide drugačije od interesnih grupacija okupljenih oko Dragana Čovića“, navodi Mikulić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!