nakon niza iznesenih optužbi

Mektić odgovorio Špiriću: ' U Prnjavoru smo za vrijeme rata presjekli jedan kanal šverca nadgrobnih spomenika ...

Front22.03.18, 16:08h

Mektić odgovorio Špiriću: ' U Prnjavoru smo za vrijeme rata presjekli jedan kanal šverca nadgrobnih spomenika ...
"Špirić je posljednja osoba koja u bilo koga može pružiti prst što se tiče kriminila. A kad bi počeli o njegovim krivičnim prijavama onda bi trebalo jedno čitavo poslijepodne da ostavimo", kazao je Mektić za N1

 

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić danas je iznio niz optužbi na račun Dragana Mektića. On tvrdi i da je protiv Mektića CJB Banjaluka, Stanica javne bezbjednosti Prijedor, podnio kriviču prijavu 1998. godine, jer je "nadgrobne spomenike nesrpske vjere prodavao kamenorescima koji su ih brusili da bi bili podignuti spomenici srpskim borcima".

 

U razgovoru za N1, ministar sigurnosti Dragan Mektić demantovao je ove optužbe. 

 

"Špirić je posljednja osoba koja u bilo koga može pružiti prst što se tiče kriminila. A kad bi počeli o njegovim krivičnim prijavama onda bi trebalo jedno čitavo poslijepodne da ostavimo", kazao je Mektić za N1.

 

"Mi smo negdje kao policija u Prnjavoru za vrijeme rata presjekli jedan kanal šverca nadgrobnih spomenika gdje je jedna grupa lica negdje dole, pretpostavljamo, na širem derventskom ratištu, nadgrobne spomenike prebrusi i onda te kamene ploče preprodavala. Mi smo to presjekli, jedan takav kanal, oduzeli deset ili 12 tih kamenih ploča, procesuirali ta lica. Ali, obzirom da se nije moglo dokazati porijeklo odakle je to, bili su izbrušeni, oni su kao imovina pripali državi i prodavali se kao imovina koja je stečena krivičnim djelom. Te pare su upotrijebljene za kupovinu ogreva za zimu u policiji u Prnjavoru. Oni su onda 1998. godine, kad je Biljana (Plavšić) preuzimala vlast, ja nisam htio s njima, da bi se obračunali sa mnom, podnijeli prijavu. Nikada nije istraga pokrenuta, odbačena je kao čist posao", kazao je Mektić za N1.

 

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić tvrdi da se protiv RS "duže vrijeme vodi specijalni, hibridni rat, te da je na čelu te grupe je ministar sigurosti BiH Dragan Mektić“.

 

Špirić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci nije precizirao ko je pokrenuo taj, navodni, hibridni rat, koji predvodi Mektić, jer je "ucjenjen". 

 

"Špirić je najveća prijetnja sa stanovišta kriminala i korupcije", kazao je Mektić navodeći da je Špirić "promijenio sve moguće političke opcije koje postoje u političklom prostoru BiH".

 

"Sve i jednu političku opciju je mijenjao radi vlastitog koristoljublja. Kada govori o istragama, što ne govori o svojoj istrazi o stanu u Beču koji je koštao negdje oko pola miliona eura, što ne govori o stanovima u Beogradu, Banjaluci, na Jadranu...? Kako je došao do te imovine? On je oličenje kriminala i korupcije, on je personifikacija. Kada hoćete jedan školski primjer kriminala i korupcije, onda uzmite Špirića. Što se tiče prijetnje, tih paramilitantnih organizacija. To je mozak tipa Špirića i takvih kao što je Špirić pokušao da smisli da bi postojao obračun unutar sprskog naroda, oni idu u izazivanje sukoba unutar srpskog naroda. Oni manipulišu, dijele narod, Srbe u RS, kako bi pomoću takve manipulacije se odražvali na vlasti. Ne vide više nikakvu šansu u njihovoj politici, njihova politika je dovela do ekonomske propasti, siromaštva, korupcije", naveo je Mektić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook