Lažne dojave o bombi u školama

Sarajevska policija privela trojicu maloljetnika: Učenik naplaćivao 100 maraka po lažnoj dojavi

Hronika21.03.18, 11:41h

Sarajevska policija privela trojicu maloljetnika: Učenik naplaćivao 100 maraka po lažnoj dojavi
Deveti slučaj odigrao se jučer u 10.50 sati, kad je sarajevskoj policiji prijavljeno da je u Prvoj gimnaziji postavljena bomba. Policajci su odmah po dojavi otišli u školu, gdje je obavljen kontradiverzioni pregled

 

Sarajevski policajci priveli su trojicu maloljetnika zbog sumnje da su u proteklom periodu lažno dojavljivali da su u sarajevskim srednjim školama postavljene bombe. Radi se o ukupno deset prijava u samo 11 dana, prenosi Avaz.

 

Učenici su dali izjave u policiji, a onda su pušteni. Također nezvanično, nekolicina đaka je jednom od privedenih maloljetnika dala 100 KM i mobitel da nazove policiju i kaže da je postavljena bomba kako bi izbjegli kontrolni. Navodno se radilo o predmetu Latinski jezik u Zubotehničkoj školi.

 

Deveti slučaj odigrao se jučer u 10.50 sati, kad je sarajevskoj policiji prijavljeno da je u Prvoj gimnaziji postavljena bomba. Policajci su odmah po dojavi otišli u školu, gdje je obavljen kontradiverzioni pregled. Učenici i zaposlenici su za to vrijeme bili evakuirani. Utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi.

 

Svega tri sata poslije, oko 14 sati, policajci su morali ići na novu, desetu intervenciju, jer je u Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo stigla nova dojava o bombi, ovog puta u Petoj gimnaziji. I ova je škola odmah evakuirana, a policajci su pregledali sve prostorije. Konstatirano je da je i ova dojava bila lažna.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook