FOTO/ Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u PSBiH

Košarac zbog OVE SLIKE odbio usluge Ambasade BiH u Rusiji: 'Ambasador treba da bude smijenjen'

Front17.03.18, 12:12h

Košarac zbog OVE SLIKE odbio usluge Ambasade BiH u Rusiji: 'Ambasador treba da bude smijenjen'
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić kazao je ranije da će zatražiti na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva razrješenje ambasadora BiH u Moskvi

 

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Staša Košarac rekao je da tokom boravka u Moskvi nije prihvatio usluge Ambasade BiH u znak protesta zbog nedavnog ponašanja ambasadora Mustafe Mujezinovića koji se fotografisao na Crvenom trgu sa studentima iz BiH i istaknutim zastavama sa ljiljanima.

 

"Mujezinović je trebalo da bude smijenjen, ali Mladen Ivanić nije imao političke snage i hrabrosti da ovaj slučaj dovede do kraja", rekao je Košarac odgovarajući na pitanje Srne da li će posjetiti Ambasadu BiH u Moskvi.

 

mustafa-mujezinovic-studenti-moskva-ljiljani

Sporna fotografija: Mujezinović sa studentima i zastavama s ljiljanima

 

Sporna fotografija sa istaknutom zastavom sa ljiljanima nastala je nako što su se studenti iz BiH sastali sa Mujezinovićem u Moskvi. Studenti su, zajedno sa Mujezinovićem, sa Crvenog trga svima u BiH čestitali Dan nezavisnosti BiH, javlja Srna a prenose mediji.

 

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak tada je najavio da će o svemu informisati Predsjedništvo BiH koje je nadležno da sankcioniše ovaj postupak, ali i izrazio sumnju da će Mujezinović biti smijenjen.

 

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić kazao je ranije da će zatražiti na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva razrješenje ambasadora BiH u Moskvi Mustafe Mujezinovića, koji se fotografisao sa studentima iz BiH na Crvenom trgu u Moskvi.

 

"Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da je potez ambasadora Mujezinovića neprimjeren i zato će već na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva BiH, 13. marta, tražiti njegovo razrješenje", rekla je Milićeva.

 

Ranije je ovaj potez oštro osudio ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!