foto/ sanja o uspješnoj karijeri

Bebek 'junior' (15) ide očevim stopama: Odustao od sporta, primio se gitare i kreće u osvajanje muzičke scene

Showbizz16.03.18, 12:05h

Bebek 'junior' (15) ide očevim stopama: Odustao od sporta, primio se gitare i kreće u osvajanje muzičke scene
Mladi muzičar sanja da će biti solo gitarist jer osjeća kako je muzika njegov život i da će od toga jednog dana moći lijepo živjeti

 

Sin legendarnog pjevača Željka Bebeka, Zvonimir (15), krenuo je očevim stopama.

 

Nikad nisam htio neke stvari koje bi većina htjela samo zato što mi se može priuštiti. Uvijek sam imao neki svoj skromniji, meni posebniji izbor određenih stvari, rekao je Zvonimir Bebek koji se pokušava probiti na estradu.

 

Na muzičku scenu pogurao ga je otac, s kojim sve češće svira na koncertima. Nakon što je Zvonimir odustao od skijanja i plivanja, izrazio je želju da bi volio svirati gitaru. Otac ga je potom upisao na Rock akademiju kod profesora Ladislava Račića, koju pohađa protekle tri godine.

 

– Od kada sam aktivno počeo nastupati na koncertima s tatom, jedino što se promijenilo je moje slobodno vrijeme, koje se smanjilo, ali znam da će se trud jednog dana isplatiti – rekao je mlađi Bebek, koji priznaje da mu je tata uvijek bio prvi, a ujedno najveći muzički uzor, prenosi 24sata.hr.

 

Mladi muzičar sanja da će biti solo gitarist jer osjeća kako je muzika njegov život i da će od toga jednog dana moći lijepo živjeti.

 

bebek-zvonimir-2-jpg

 

– Mlad je, karijera je tek pred njim. Kad nešto u životu radite iz sve snage i od srca, onda su velike mogućnosti da postanete izvrsni. Vrijedno radi svakog dana i sve je bolji i bolji – ističe njegov otac. Željko nije vjerovao da će mu sin tako brzo napredovati i krenuti njegovim stopama.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook