VIDEO/ GOROSTASTNOG TUZLAKA NIKO NIJE MOGAO ZAUSTAVITI

Bosanska zvijer odigrala partiju života: Jusuf Nurkić punio i 'lomio' koš, lijepio banane, rastrgao protivnika...

Sport13.03.18, 09:51h

Bosanska zvijer odigrala partiju života: Jusuf Nurkić punio i 'lomio' koš, lijepio banane, rastrgao protivnika...
Bosnian Beast rastrgao je Heat za pola sata u igri. Nurkić je postigao 27 koševa, uz sjajan šut iz igre 12/18 i tri pogođena slobodna bacanja od pet pokušaja

 

 


Jusuf Nurkić briljirao je u pobjedi njegovog Portlanda nad Miamijem 115:99.


Gorostasni 23-godišnji Tuzlak, bivši igrač Cedevite, visok 2,13 metara i težak 127 kilograma, jednom od najboljih utakmica u karijeri opravdao je nadimak kojim ga zovu u NBA-u i kojim on sam sebe zove.


Bosnian Beast rastrgao je Heat za pola sata u igri. Nurkić je postigao 27 koševa, uz sjajan šut iz igre 12/18 i tri pogođena slobodna bacanja od pet pokušaja.

 

 

Nurkić je pogađao iz svih pozicija i situacija, a vrijedi istaknuti dva iznimno atraktivna zakucavanja; alley-oop s dvije ruke pred kraj prvog poluvremena te "lomljenje koša" jednom rukom u samoj završnici susreta.


Prvo od spomenutih zakucavanja završilo je u službenom izboru za pet najboljih akcija večeri u NBA-u...

 


Među brojnim Nurkićevim poentiranjima posebno je lijepo bilo ono kada je piruetom okrenuo najboljeg igrača suparnika Gorana Dragića i onda postigao koš od tablu. Takve akcije svojstvene su vještim i vižljastim bekovima, a ne "tenkovima" poput Nurkića.


Sa 16 skokova bio je najbolji igrač susreta pod obručima, a to je potvrdio i s tri blokade. Ovog susreta s Bosanskom zvijeri posebno će se sjećati Bam Adebayo, kojeg je Nurkić dvaput spektakularno blokirao, a jednako tako podigao je rampu i Tyleru Johnsonu.

 


Nurkić je odlično surađivao s Damianom Lillardom, prvom zvijezdom Blazersa (32 koša, 10 asistencija) kojem je uzvraćao za brojne asistencije, pa je perfektnu partiju zaključio s tri dodavanja. Lillard je nakon meča ovako govorio o Nurkiću:


"On je zvijer. Zabija iz bloka, asistira iz bloka, skače, dijeli blokade."


Zvijer je pak ovako objasnila svoju sjajnu utakmicu:


"Momci su vjerovali u mene tijekom cijele godine. Ja sam pošteno radio, a to se uvijek isplati."

 

(Index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook