PREMIJER KS U NOVOM POLITIČKOM POHODU

Obećano - učinjeno: Elmedin Konaković nije osnovao novu stranku, ali jeste 'Narod i pravdu', a to je...

Front12.03.18, 21:22h

Obećano - učinjeno: Elmedin Konaković nije osnovao novu stranku, ali jeste 'Narod i pravdu', a to je...
Najavljujući formiranje svoje stranke, Konaković je više puta potvrdio da radi na "nekoj novoj ideji koja će imati oblik, boju, misiju, prepoznatljivost, i koja će biti narodna"

 

 

Ono što je najavio krajem februara, premijer Kantona Sarajevo i bvši član SDA Elmedin Dino Konaković večeras je i ostvario. Doduše, kako sam kaže, nije osnovao novu politčku stranku, ali jeste novi politčki subjekt ambiciozno nazvan "Narod i pravda".

 
Pojašnjavajući o čemu se zapravo radi, premijer KS je kratko rekao:   


- U svom nazivu nema ni stranka, ni front ni pokret... Ništa od onoga što asocira na postojeće politike i ima samo dvije riječi u imenu - "Narod i pravda", poručio je Konaković po izlasku iz prostorija Općine Stari Grad u Sarajevu.


Najavljujući formiranje svoje stranke, Konaković je više puta potvrdio da radi na "nekoj novoj ideji koja će imati oblik, boju, misiju, prepoznatljivost, i koja će biti narodna".


-  Nastavljam sa ekipom koja je bila hrabra. Oformit ćemo novu stranku. Sarađivat ćemo sa Nezavisnim blokom, sa A-SDA. Oni su prošli sličnu stvari, korektni su i dobri u Krajini. Obići ću ih i porazgovarati. U Sarajevu će biti nova priča, jedna šira i narodna priča. Birači će reći koliko smo snažni, poručio je Konaković nakon odlaska iz SDA.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!